„Simona, ia-le banii“: Mihai Covaliu, discurs virulent după reducerea suspendării lui Halep

0
Publicat:

Simona Halep (32 de ani) s-a ales cu o suspendare de doar 9 luni pentru dopaj, ceea ce nu șterge această „pată“ de pe imaginea ei, dar înseamnă o mare victorie, în contextul în care pedeapsa inițială, dată de Sport Resolutions, încheia, practic, cariera româncei în sportul de performanță. Pentru că, dacă sentința de la Sport Resolutions ar fi rămas în vigoare, „Simo“ ar fi avut dreptul de a reveni pe teren abia pe 6 octombrie 2026!

Mihai Covaliu, șeful Comitetului Olimpic și Sportiv Român
Mihai Covaliu, șeful Comitetului Olimpic și Sportiv Român

Așadar, când privim lucrurile din această perspectivă, e clar că verdictul de la TAS e o mare lovitură pentru Halep și echipa ei. Iar Simona e îndemnată acum să meargă înainte cu noi procese. De această dată, împotriva fostei sale echipe. Acest lucru a fost cerut, în mod explicit, de Mihai Covaliu (46 de ani), șeful Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR). În dialog cu site-ul sport.ro, fostul mare scrimer a îndemnat-o pe Simona să pornească o cruciadă împotriva celor care au cauzat scoaterea ei din tenis, într-o tentativă de a primi despăgubiri. Sunt, totuși, șanse minime să vedem așa ceva din partea Simonei, în condițiile în care, chiar luna trecută, la Lausanne, aceasta a luat cina cu Patrick Mouratoglou (53 de ani), de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

Ce a declarat Mihai Covaliu pentru sport.ro?

*Ea a fost un pic prea bună cu echipa fostului ei antrenor, Mouratoglou, și cu întreg stafful. Sper să le ia toți banii celor care au contaminat această substanță despre care s-a vorbit. Sper ca toți vinovații să plătească, așa cum ea a plătit. Nu știu cum se poate cuantifica în bani ceea ce i s-a întâmplat Simonei în toată această perioadă.

*Îl are pe Ion Țiriac alături de ea. Să-l asculte mai mult decât a făcut-o în trecut! Un sfat înțelept ar fi să înceapă, treptat, intrarea în circuit și mi-ar plăcea să o vedem pe zgura de la Roland Garros la Jocurile Olimpice. Acum va colabora din nou cu oamenii potriviți, care au fost loiali, care îți spun ce e bine și ce nu e bine. Acei oameni sunt, Simona îi cunoaște. Și acei oameni au de luat o revanță în fața tuturor celor care au furat-o pe Simona în ultima parte a acelei perioade nefericite.

*Te iubim, Simona! Înapoi în Top!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite