Sheriff Tiraspol – Farul, rușinos: „Marinarii“, afară din Liga Campionilor după un meci oribil VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avem un campionat românesc în care, an de an, scandalurile se țin lanț și auzim acuze, jigniri și vorbe grele aruncate la emisiuni televizate. De fapt, în loc de fotbal de calitate, avem „pâine și circ“. Sau mult zgomot pentru nimic.

Denis Alibec, departe de nivelul arătat în campionatul trecut, când marca pe bandă
Denis Alibec, departe de nivelul arătat în campionatul trecut, când marca pe bandă

Tocmai ne-am convins de această realitate cruntă pentru al doilea sezon consecutiv. Asta deoarece campioana acestui fotbal grav bolnav s-a mai făcut o dată de râs în Europa, părăsind Liga Campionilor după turul I preliminar! Anul trecut, CFR Cluj a fost scoasă de Pyunik Erevan (Armenia), acum Farul Constanța a fost eliminată de Sheriff Tiraspol.

Drama și mai mare e că am ajuns atât de slabi, încât astfel de eșecuri au devenit chiar previzibile. Nu degeaba Adevărul a explicat, după tragerea la sorți, motivele pentru care Farul a pornit cu șansa a doua în fața unei formații din Republica Moldova. Mai mult, după partida-tur, de la Ovidiu, Adevărul a semnalat că victoria, scor 1-0, a fost una norocoasă, venită pe fondul marilor ratări ale celor de la Sheriff.

Și cum ulciorul nu merge de multe ori la apă, marți seară, în partida-retur, norocul n-a mai venit în ajutorul echipei lui Hagi. Fără să fie asalt la poarta lui Aioani, Sheriff a avut trei mari ocazii în primele 45 de minute. Toate au purtat semnătura marocanului Mohamed Talal (27 de ani). Prima dată, șutul violent al acestuia a trecut razant cu transversala (8), apoi lovitura sa de cap a trecut agonizant peste poartă (11), pentru ca, în minutul 45+1, mijlocașul adus de la Bastia să modifice tabela de marcaj. După încă o fază în care apărarea Farului a fost depășită, având parcă o viteză în minus, mingea a fost centrată în careu, lăsându-l pe Talal singur cu Aioani. Marocanul și-a permis chiar să-l dribleze pe portarul „marinarilor“ pentru a înscrie în poartă goală. La pauză, Sheriff a intrat cu un avantaj minim, dar perfect meritat.

VEZI GOLUL DE 1-0 MARCAT DE TALAL

Mazilu, superficial

La reluare, Farul a scăpat de primirea golului doi, după ce Aioani a avut o paradă salvatoare la un șut periculos la colțul lung (50). La faza imediat următoare, constănțenii ar fi trebuit să egaleze, însă au plătit prețul pentru superficialitatea lui Mazilu. Mingea a rămas la Alibec, cu noroc, după o degajare ratată a unui adversar, atacantul Farului a avansat, l-a servit perfect pe Mazilu, însă acesta a avut o finalizare slabă, trimițând pe lângă dintr-o poziție excelentă (51).

Fără intervențiile lui Marian Aioani, Farul n-ar fi prins nici prelungirile la Tiraspol
Fără intervențiile lui Marian Aioani, Farul n-ar fi prins nici prelungirile la Tiraspol

În continuare, campioana României a arătat ca o echipă mică. Farul a cedat posesia și a fost înghesuită în jumătatea proprie de o adversară, totuși, limitată. Una care, spre rușinea noastră, a cam „confiscat“ mingea și și-a creat ocaziile mai mari. Repriza s-a încheiat cu încă o intervenție salvatoare a lui Aioani la șutul excelent al lui Apostolakis (90+3), trimis în corner. Cu 1-1 la general, au urmat cele două reprize adiționale.

Când ne vedem mai buni decât suntem în realitate...

Campioana României a ajuns la aceste prelungiri epuizată, cu cinci schimbări efectuate de Hagi în timpul regulamentar. Prin comparație, omologul său, italianul Roberto Bordin, a făcut o singură modificare în cele 90 de minute.

Din păcate, căderea fizică a Farului – meciul s-a jucat pe o temperatură caniculară - a fost evidențiată destul de repede, în minutul 99. Adică, exact când comentatorul Digi Sport a terminat de rostit următoarea frază: „Farul are resurse fizice mai mari decât Sheriff“. Încă un semn că, din păcate, ne vedem mai buni decât suntem în realitate. Luvannor l-a depășit pe Artean și l-a servit pe Mbekeli, care l-a executat pe Aioani. Dezastrul s-a întregit în prelungirile reprizei, după ce nigerianul Ademo a punctat pentru un neverosimil 3-0 (105+1).

S-a terminat 3-0 în retur, iar România dovedește, încă o dată, că n-are nicio treabă cu Liga Campionilor, unde n-am mai avut o echipă în faza grupelor din 2013 încoace. De fapt, mai nou, nu suntem în stare să trecem nici măcar de primul hop, în turul I preliminar!

Farul va merge acum în turul II preliminar al Conference League, unde va da de o echipă „liliputană“, de nivelul nostru, învinsa dublei Urartu (Armenia) - Zrinjski Mostar (Bosnia). Iar de aici încolo, orice eșec pentru „marinari“ ar însemna încheierea aventurii europene din acest sezon. Următoarele partide europene pentru Farul, în turul II al Conference League, se vor juca pe 27 iulie (tur) și 3 august (retur).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite