Farul – Sheriff Tiraspol, sufocant la Ovidiu: Glonțul ne-a trecut pe la ureche, dar zâmbim și visăm VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fi crescut Superliga românească în ceea ce privește dramatismul luptei pentru titlu dar, din punct de vedere al calității fotbalului, cu siguranță, mai avem de lucru! Pentru că, în continuare, când ieșim în Europa, ne cam ia cu „tremuratul“, încă din turul I preliminar. Anul trecut, cam pe vremea asta, CFR Cluj părăsea Liga Campionilor după prima dublă, cea cu Pyunik Erevan (Armenia).

Kiki a marcat singurul gol al partidei FOTO Inquam Photos/Alex Nicodim
Kiki a marcat singurul gol al partidei FOTO Inquam Photos/Alex Nicodim

În ceea ce privește Farul acum, campioana Superligii a ridicat tensiunea celor care speră să vadă un parcurs cât mai lung al „marinarilor“ în Europa, după prestația dezolantă din Supercupa României, cu Sepsi (0-1). A fost un eșec venit după alte trei înfrângeri succesive în partidele de verificare. Din fericire, miercuri seară, Farul a risipit emoțiile repede, încă din debutul partidei cu Sheriff Tiraspol (Republica Moldova).

Formația pregătită de Gheorghe Hagi (58 de ani) a pornit foarte bine, iar în minutul 2, Mazilu a ratat o ocazie uriașă, singur cu portarul ucrainean, Koval, doar unul din cei zece stranieri din primul „11“ al lui Sheriff. De precizat că al 11-lea fotbalist a fost, într-adevăr, un moldovean, însă unul naturalizat: brazilianul Luvannor (33 de ani),

Replica campioanei Moldovei a venit repede, în minutul 10, când Garananga a trimis periculos, cu capul, însă Aioani a reținut aproape de vinclu. Până la finalul reprizei, s-a jucat un meci echilibrat, însă fără ocazii foarte mari.

Noroc cu ratările moldovenilor...

Partea a doua a început cum nu se putea mai bine pentru Farul: cu un gol înscris rapid, în minutul 56. Reușita venită după o minge „vândută“ ieftin de Sheriff a oferit o mostră de fotbal modern din partea campioanei României. Pentru că pe o tranziție rapidă, Farul a construit un atac din doar câteva atingeri, finalizat de Kiki, chiar dacă pe reluare s-a văzut că fundașul din Benin a lovit mingea defectuos. N-a mai contat: 1-0 pentru Farul, iar Hagi a răsuflat ușurat pe margine.

La acest scor, Sheriff a început să fie tot mai periculoasă! Glonțul ne-a trecut pe la ureche, atunci când camerunezul Mbekeli a demarat de lângă un adversar și a centrat excelent pentru Luvannor care a trimis pe lângă. Câteva minute mai târziu, după un corner bătut de pe stânga, același Mbekeli a ratat de la câțiva metri. Minutul 72 a adus marea ocazie a lui Garananga, al cărui șut violent, din interiorul careului, a fost parat, aproape miraculos, de Aioani.

S-a terminat 1-0 pentru Farul, însă calificarea se joacă în returul de la Tiraspol, marțea viitoare (ora 20.00) pe terenul unei formații care și-a arătat colții, la Ovidiu!

Învingătoarea dublei Farul – Sheriff Tiraspol va întâlni, aproape sigur, Maccabi Haifa (Israel) în turul II preliminar al Ligii Campionilor. Israelienii au deja 4-0, după prima manșă din deplasare cu Hamrun Spartans (Malta). În schimb, învinsa confruntării Farul – Sheriff Tiraspol va merge în turul II preliminar al Conference League, unde va da fie de Zrinjski Mostar (Bosnia), fie de Urartu (Armenia). În tur, bosniecii s-au impus cu 1-0 în deplasare.

VEZI GOLUL FARULUI, ÎNSCRIS DE KIKI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite