„Sărutul interzis“ l-a ruinat pe Luis Rubiales: FIFA, sancțiune teribilă pentru fostul președinte al federației spaniole

0
Publicat:

Comisia de Disciplină a FIFA l-a suspendat pentru o perioadă de trei ani pe Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), din toate activităţile legate de fotbal, la nivel naţional şi internaţional, informează Reuters.

Luis Rubiales
Luis Rubiales

Forul fotbalistic mondial a anunţat luni că l-a găsit vinovat pe oficialul spaniol de încălcarea articolului 13 din Codul FIFA. "Acest caz se referă la evenimentele care au avut loc în timpul finalei Cupei Mondiale feminine FIFA 2023, pentru care domnul Rubiales a fost suspendat provizoriu pentru o perioadă de 90 de zile", a precizat FIFA.

La ceremonia de premiere care a avut loc după finala Cupei Mondiale, disputată la Sydney şi câştigată de Spania în faţa Angliei (1-0), Luis Rubiales a sărutat pe buze una dintre jucătoarele echipei spaniole, Jenni Hermoso, într-un gest pe care aceasta nu l-a consimţit.

Incidentul respectiv a generat un scandal uriaş, în urma căruia Luis Rubiales şi Jorge Vilda, selecţionerul naţionalei feminine iberice, au fost îndepărtaţi din funcţiile lor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite