Luis Rubiales a demisionat de la șefia Federației Spaniole de Fotbal, în urma scandalului „sărutul interzis“: „Nu-mi pot continua munca“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele suspendat al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, şi-a anunţat demisia din funcţie, duminică seara, în urma scandalului imens provocat după ce a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jennifer Hermoso, la ceremonia de premiere a campioanei mondiale, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Rubiales

''Referitor la demisia mea, da, vreau să o fac, pentru că nu-mi pot continua munca'', a declarat Rubiales, într-un interviu acordat jurnalistului britanic de televiziune Piers Morgan.

Rubiales a adăugat că anturajul său i-a spus: ''Luis, trebuie să ai grijă de demnitatea ta şi să-ţi continui viaţa. Dacă nu, le vei face rău oamenilor la care ţii şi sportului pe care îl iubeşti''.

Demisia lui Rubiales a fost trimisă la ora 22:30 (ora României) preşedintelui interimar al Federaţiei, potrivit unei scrisori semnată de Rubiales şi publicată de presa spaniolă, la exact trei săptămâni de la izbucnirea scandalului.

Federaţia spaniolă a confirmat demisia într-un comunicat: ''A informat federaţia într-o scrisoare trimisă lui Pedro Rocha Junco (preşedintele interimar, n. red.). El a demisionat şi din funcţia de vicepreşedinte ale UEFA''.

În scrisoarea sa de demisie, Rubiales a afirmat că a făcut acest gest din grijă pentru a proteja fotbalul spaniol, dar s-a apărat din nou de acuzaţiile că ar fi agresat-o pe Hermoso.

''În urma rapidei suspendări dictate de FIFA şi a procedurilor deschise împotriva mea, era evident că nu mai puteam reveni în funcţie. Nu vreau ca fotbalul spaniol să fie prejudiciat de această campanie disproporţionată'', a spus Rubiales, care şi-a exprimat încrederea în ''adevăr'' şi a promis că va face tot ce va putea pentru ca acesta să prevaleze.

Luis Rubiales, în vârstă de 46 de ani, divorţat şi tată a trei fete, aflat la cârma RFEF din 2018, a declanşat o furtună mediatică după ce a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso, pe 20 august, la Sydney, la ceremonia de premiere după titlul mondial cucerit de selecţionata "La Roja" în finala cu Anglia (1-0).

Rubiales jpg

FIFA a anunţat ulterior că îl suspendă provizoriu pe preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal.

Selecţionerul echipei feminine a Spaniei, Jorge Vilda, un apropiat al lui Rubiales, a fost demis marţi din funcţie.

Parchetul spaniol a cerut, vineri, inculparea pentru ''agresiune sexuală'' a lui Rubiales, care riscă de la o amendă până la patru ani de închisoare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite