România pierde două speranțe dintr-o lovitură: Coubiș și Boloca au ales să joace pentru Italia

0
Publicat:

Doi jucători români care evoluează în Italia refuză convocările la echipa României, alegând să joace pentru reprezentativele Italiei.

Edi Iordănescu a pierdut doi jucători de perspectivă pentru națională. Foto Sportpictures
Edi Iordănescu a pierdut doi jucători de perspectivă pentru națională. Foto Sportpictures

Andrei Coubiș (19 ani), fundașul central de la AC Milan, și căpitanul echipei de tineret a milanezilor are dublă cetățenie, română și italiană. Are 12 meciuri pentru reprezentativele României la U19, U20 și U21. Însă Gazzetta dello Sport scrie că el a ales deja să joace pentru ”macaronari”.

Atât de promițător încât este dorit de două naționale. Andrei Coubiș este căpitanul echipei Primavera a Milanului, are 19 ani, conduce apărarea și poate alege între două echipe naționale, Italia și România. Părinții săi sunt din București, dar el s-a născut și a crescut la Milano.

Coubiș a fost la Federația Italiană să discute subiectul 

După câteva prezențe la Under 19 și Under 20, jucătorul a mers direct la Federația Italiană pentru a vorbi despre viitorul său la Squadra Azzurra. Edward Iordănescu, selecționerul României, s-a resemnat”, au scris italienii de la Gazzetta dello Sport.

A doua tânără speranță pe care o pierde România este Daniel Boloca. Mijlocașul lui Frosinone a ales Italia din cauză că Edi Iordănescu i-a acordat prea puține minute în dubla cu Slovenia și Moldova din noiembrie. El a prins 6 minute contra primei formații și apoi a fost ”uitat” pe bancă la meciul cu țara vecină.

Coubiș e căpitan la naționala de tineret a lui AC Milan. Foto Facebook
Coubiș e căpitan la naționala de tineret a lui AC Milan. Foto Facebook

Contactat de Gazeta Sporturilor, Ioan Boloca, tatăl lui Daniel, a explicat cum a ajuns fiul său la acesată decizie: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune alături de naționala României, din noiembrie. A fost folosit doar pe final, în primul joc, iar apoi, cu Moldova, a fost uitat bancă. I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă!

Era și el decis să nu mai vină să joace pentru România. Ar fi vrut să joace și el măcar o jumătate de oră, ca să arate ce poate. Zicea că mai bine nu-l băga deloc. Chiar dacă nu-l chema Mancini acum, la acest trial, tot nu mai venea să joace pentru România! Așa că așteaptă să fie convocat de Italia”.

Și Boloca a fost convocat de Roberto Mancini, selecționerul Italiei, la un trial pentru jucători din Serie B.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite