Mondialul arată strategia ridicolă a României: Burleanu, încă o dovadă de amatorism

0
0

Cupa Mondială din Qatar ne arată nu doar cât de departe suntem de elita fotbalului, ca joc, ca discurs și comportament ale celor celor implicați în fenomen, dar și ca strategie!

Răzvan Burleanu, un președinte sub comanda căruia România s-a calificat doar pentru Euro 2016.
Răzvan Burleanu, un președinte sub comanda căruia România s-a calificat doar pentru Euro 2016.

În acest an, până la CM 2022, s-au jucat meciurile din Liga Națiunilor, în perioada iunie – septembrie. Această competiție a înlocuit, începând din 2018, meciurile amicale. Și a fost tratată ca atare de granzii fotbalului european. Care se folosesc de Liga Națiunilor pentru a-și roda echipele în vederea partidelor oficiale, cu miză, cum sunt cele din Qatar. Așa se și explică de ce rezultatele înregistrate în ultima ediție a Ligii Națiunilor diferă foarte mult, în cazul forțelor fotbalistice, de cele de la Mondiale.

Concret, doar două naționale care au mers în semifinalele LN sunt acum și în sferturile CM 2022: Croația și Țările de Jos. În rest, Anglia, care face furori în Qatar, a fost ciuca bătăilor în LN: 0 victorii, 3 egaluri și 3 înfrângeri. Aproape la fel de slab s-au comportat și francezii, locul 3 din 4 în grupa din Liga Națiunilor, cu o singură victorie în șase meciuri. În schimb, trupa pregătită de Didier Deschamps e printre pretendente la trofeu în Qatar. În rest, Spania, semifinalistă în LN, e deja acasă după încă un Mondial dezamăgitor, iar Italia, calificată și ea în careul de ași de la LN, nici n-a prins turneul final din Qatar.

România, ridicolă

În ceea ce privește naționala României, federația s-a cramponat, în luna ianuarie, de Liga Națiunilor ca să aibă un motiv să scape de Ladislau Bölöni (69 de ani). În negocierile cu acesta, o clasare pe primele două locuri a fost pusă drept obiectiv intermediar de care ar fi depins continuarea colaborării, în vederea preliminariilor Euro 2024. Când Bölöni a refuzat această clauză, Burleanu a bătut palma cu Edward Iordănescu (44 de ani). Cu care România a țintit locul 1 în Liga B, dar a încheiat grupa pe ultimul loc, retrogradând în Liga C!

Mondialul din Qatar, program

Sferturi

*Croația – Brazilia 0-0 (1-1 după prelungiri, 4-2 după loviturile de departajare)

*Țările de Jos – Argentina 2-2 (3-4 după loviturile de departajare)

*Maroc – Portugalia (Sâmbătă, 17.00)

*Anglia – Franța (Sâmbătă, ora 21.00)

Semifinale

*Argentina – Croația (13 decembrie, ora 21.00)

*Anglia / Franța – Maroc / Portugalia (14 decembrie, ora 21.00)

Finala mică

*17 decembrie, ora 17.00

Finala

*18 decembrie, ora 17.00

Toate meciurile Mondialului se vor vedea, în continuare, pe TVR 1.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri