România, repriză de groază cu Slovenia. Înfrângere greu de digerat pentru naționala lui Edi Iordănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vreme ce tot mapamondul se pregătește de festivalul fotbalului - Cupa Mondială din Qatar - naționala României a disputat la Cluj-Napoca un amical de duzină cu Slovenia. La 24 de ani de la ultimul turneu mondial la care a participat, prima reprezentativă s-a făcut din nou de râs. Parțial, să zicem.

George Pușcaș și Ionuț Nedelcearu, printre ”petardele” din naționala României. Foto Sportpictures
George Pușcaș și Ionuț Nedelcearu, printre ”petardele” din naționala României. Foto Sportpictures

După un început promițător, cu Burcă nimerind bara porții lui Oblak, România a făcut cea mai proastă repriză probabil din toate timpurile. Depășiți total de Slovenia, jucătorii României s-au întrecut în gafe. Sesko (26) și Sporar (31) au marcat ca la antrenament, după care oaspeții nu au ajuns la un scor astronomic datorită portarului Horațiu Moldovan - debutant între buturile naționalei.

Acesta a scos miraculos mai multe mingi, astfel că în România - Slovenia s-a intrat doar cu 0-2 la pauză. Și cu un raport nimicitor al șuturilor pe spațiul porții: 0-7!

Altă echipă după pauză

Ce s-a întâmplat la pauză nu știm. Dar de la cabine au ieșit două echipe total diferite. Cu nou-intratul Moruțan la timonă, România a pus stăpânire pe joc, slovenii s-au făcut mici, dar ratările alor noștri i-au scos peri albi selecționerului Edi Iordănescu. Singurul care a reușit să puncteze în plasa lui Oblak a fost Drăguș, cu o execuție fabuloasă, direct în vinclul porții oaspeților.

S-a încheiat 1-2, a doua parte a salveazat impresia generală și ne dă iar speranțe că putem mai mult, dar probabil și pentru că ne place să ne mințim la infinit.

Denis Drăguș, autorul unul gol fantastic în poarta slovenilor. Foto Sportpictures
Denis Drăguș, autorul unul gol fantastic în poarta slovenilor. Foto Sportpictures

România - Slovenia 1-2

Au marcat: Drăguș 64 / Sesko 26, Sporar 31

România: H. Moldovan - Cr. Manea, Burcă, Nedelcearu, Vătăjelu - R. Marin, M. Marin, Cicâldău - Cordea, Pușcaș, Drăguș. Au mai jucat: Opruț, Băluță, Ștefănescu, Petrila, Pantea, Ad. Rus, Paraschiv, Olaru, Moruțan, Drăgușin, Sefer, Păun, Boloca.

Selecționer: Edi Iordănescu (44 de ani).

Slovenia: Oblak - Stojanovic, Blazic, Bijol, Balkovec - Lovric, Cerin, Kurtic, Verbic - Sesko, Sporar. Au mai jucat: Karnicnik, Stankovic, Elsnik, Zajc, Horvat, Mevlja, Vombergar, Zahovic, Brekalo, Sikosek.

Selecționer: Matjaz Kek (61 de ani)

Următorul amical al „tricolorilor”, Moldova - România, va avea loc pe 20 noiembrie, la Chișinău, de la ora 20:30.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite