România – Belgia, precedat de un avertisment serios: amănuntul de care trebuie să ținem cont

0
Publicat:

La Euro 2024, România a trăit o metamorfoză fotbalistică. Această realitate a fost demonstrată de Adevărul aici, cu două imagini care fac cât o mie de cuvinte. Această schimbare de optică se reflectă și în discursul analiștilor.

Fanii României trăiesc un European de vis. FOTO: Platforma X
Fanii României trăiesc un European de vis. FOTO: Platforma X

Pentru că România – Belgia a fost prefațat cu un optimism aproape fără precedent. Impresia lăsată de tricolori, după debutul lor la acest turneu final, a fost atât de bună, încât parcă nici nu mai contează că Belgia ocupă locul 3 în clasamentul FIFA, iar România tocmai a coborât o poziție, până pe 47.

*Ilie Dumitrescu (Digi Sport): Vom termina grupa cu șase puncte. Cu minimum șase puncte!

*Adrian Porumboiu (Sportpesurse.ro): Sigur trecem de grupe, sigur trecem și de optimi. Mai departe, depinde cu cine pici.

*Gheorghe Hagi: Am zis de acum o lună că primele două meciuri de la Euro le câştigăm şi că facem egal cu Slovacia.

Avertismentul lui Oli

Dacă e la modă acum să vorbești despre accederea României în fazele superioare de la Euro 2024, în schimb, avem și specialiști care îndeamnă la echilibru. Adică, ceea ce a cerut, în primul rând, selecționerul Edward Iordănescu (46 de ani) după 3-0 cu Ucraina.

Un discurs similar l-a avut și Cosmin Olăroiu (55 de ani), la microfonul Pro TV. Revenit în țară după sezonul încheiat la Sharjah (Emirate), reputatul tehnician a atras atenția că Belgia, deși învinsă în prima etapă, ne va pune probleme.

Mi-a plăcut determinarea din meciul cu Ucraina. Au avut o organizare foarte bună! E meritul antrenorului, al grupului. Dar o să fie greu cu Belgia, ei o să fie într-o situație foarte grea și, probabil, se vor mobiliza. Eu zic că avem foarte mari șanse să trecem de grupă, indiferent de rezultatul cu Belgia. În grupele astea, trebuie să ai o strategie foarte bună, un meci cu Belgia înseamnă un consum de energie foarte mare. Un meci decisiv o să fie cu Slovacia“, a spus Oli.

Iar de avertismentul său trebuie ținut cont, nu doar datorită experienței sale în fotbal, ci mai ales pentru că Belgia, rănită în acest moment, poate fi o echipă și mai periculoasă. Cert e că această națională e hotărâtă să facă un meci mare contra României.

Presiunea e acum şi mai mare, pentru că urmează meciul cu România. Sunt convins că ne vom califica din grupă. 100% mergem în optimi! Vom ataca şi vom încerca să nu luăm gol. Avem mare încredere că atacanţii noştri vor marca. Romelu Lukaku a înscris deja de 85 de ori pentru naționala şi aşteptăm golul 86 în meciul de sâmbătă împotriva României“, a spus experimentatul fundaș al „Diavolilor roșii“, Jan Vertonghen (37 de ani).

Istoric Belgia jpg

Reporterul „Adevărul“, Paul Cirican, un jurnalist cu peste două decenii de experiență, prezent la mai multe competiții majore de-a lungul anilor, va transmite din Germania. De acolo, va realiza reportaje și va urmări parcursul tricolorilor la turneul final.

Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E

*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina 3-0 (Munchen), Belgia – Slovacia 0-1 (Frankfurt)

*Mâine: Slovacia – Ucraina (Dusseldorf, 16.00)

*Sâmbătă: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22.00)

*26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Pro TV, Pro Arena și platforma VOYO transmit Campionatul European din Germania. Echipa de comentatori va fi formată din Cristian Pintea, Ion Alexandru, Mihai Dedu și Andrei Grecu.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite