România a trăit coșmarul american după prima zi de US Open: O victorie în trei meciuri! Alte două fete joacă astăzi

0
Publicat:

România a abordat ultimul Grand Slam al anului cu cinci jucătoare pe tabloul principal. După ziua de luni însă, două dintre ele sunt deja în drum spre casă.

Jaqueline Cristian, învinsă în prima partidă după 6 luni. FOTO: Arhiva Adevărul
Jaqueline Cristian, învinsă în prima partidă după 6 luni. FOTO: Arhiva Adevărul

La câteva ore după eliminarea-șoc suferită de Simona Halep (30 de ani, 7 WTA), în fața Dariei Snigur (Ucraina, 20 de ani, 124 WTA), a venit și înfrângerea lui Jaqueline Cristian (24 de ani, 77 WTA). Aici însă, e nevoie de o serie de precizări. În primul rând, spre deosebire de Halep, Jaqueline a cedat în fața unei adversare net superioare: Anett Kontaveit (26 de ani, 2 WTA). Estonianca s-a impus după 67 de minute, scor 6-3, 6-0. Apoi, Jaqueline a revenit pe teren cu prilejul US Open, după o pauză de... 6 luni. Ea s-a accidentat, la data de 22 februarie, la Doha și de atunci a parcurs un drum infernal al recuperării.

Singura victorie românească de la US Open, în prima zi, a fost obținută de Gabriela Ruse (24 de ani, 101 WTA). Aceasta a trecut de Daria Saville (28 de ani, 58 WTA), fosta Gavrilova, scor 3-6, 6-2, 6-4. În turul II de la US Open, Ruse o va întâlni pe favorita publicului, Cori Gauff (SUA, 18 ani, 12 WTA). În singura întâlnire de până acum, la Wimbledon 2022, Gauff s-a impus cu 2-6, 6-3, 7-5.

În fine, astăzi, ultimele două românce de pe tabloul principal de simplu vor intra în acțiune, în runda inaugurală. Iată cum au fost programate meciurile lor:

*Ora 18.00: Sorana Cîrstea (37 WTA) – Laura Siegemund (182 WTA)

*După ora 21.30: Irina Begu (42 WTA) – Elise Mertens (33 WTA)

Eurosport transmite turneul de la US Open.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite