Halep, meci înfiorător la US Open: Simona e eliminată și devine surpriza neplăcută a turneului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe cât de bun a fost parcursul Simonei Halep (30 de ani, 7 WTA) pe hard, în pregătirile pentru US Open 2022, totul culminând cu victoria electrizantă de la Toronto, pe atât de dezamăgitor a fost jocul ei, în primul set cu ucraineanca Daria Snigur (20 de ani, 125 WTA).

Simona Halep, încă un US Open de coșmar. FOTO: Arhiva Adevărul
Simona Halep, încă un US Open de coșmar. FOTO: Arhiva Adevărul

Fără nicio exagerare, vorbim despre o anonimă la nivel înalt în tenis. De altfel, cu ocazia întâlnirii cu Halep, Snigur – fostă campioană la Wimbledon 2019, însă la juniori – a bifat prima ei apariție pe tabloul unui Grand Slam. Iar asta la capătul unui sezon în care a obținut 26 de victorii, însă 19 dintre ele în întrecerile ITF, un fel de eșalonul secund al tenisului feminin.

În duelul cu Simona Halep însă, mai ales în primul set, Daria Snigur părea că e jucătoarea experimentată, cu sezoane întregi în spate în circuitul WTA, iar „Simo“ o debutantă timorată de prezența pe tabloul unui Grand Slam! Desfășurarea setului? Una șocantă! Pentru că Snigur s-a dus la 3-0, iar după 24 de minute de joc, la un incredibil 5-1 pe tabelă, a avut două mingi de set pe serviciul Simonei! Halep le-a anulat, dar degeaba. Pentru că, în game-ul următor, Snigur s-a impus la 15, adjudecându-și primul set: 6-2 în 31 de minute.

Altă Simona în actul secund: Devastatoare!

Din fericire, ce s-a întâmplat în prima jumătate de oră a avut efectul unui duș rece asupra Simonei. Pentru că, după o scurtă pauză, pe teren a revenit o altă jucătoare. Total diferită față de cea care a dezamăgit crunt în primul set. Pe fondul acestei schimbări, Halep și-a spulberat, pur și simplu, adversara: 6-0 la capătul unui set în care Snigur a luat doar șase puncte! După 54 de minute de joc, meciul curgea spre direcția așteptată de toată lumea.

Daria Snigur, fostă campioană la Wimbledon 2019, însă la juniori. FOTO: Arhiva Adevărul
Daria Snigur, fostă campioană la Wimbledon 2019, însă la juniori. FOTO: Arhiva Adevărul

Snigur, debut furtunos în decisiv

Doar că tenisul feminin e, pur și simplu, imprevizibil. De aici și startul setului decisiv, în care Daria Snigur, care părea a fi KO, și-a revenit brusc și a luat primele două game-uri! Halep a dat, totuși, un prim semn de viață și și-a făcut, totuși, serviciul pentru a rămâne aproape de Snigur: 2-1. Din păcate, acest game n-a declanșat revenirea româncei și defilarea ei spre victorie, așa cum era de așteptat. Din contră! Snigur a luat următoarele două game-uri, în mod incredibil, și s-a dus la 4-1! 

Cu spatele la zid și având în față o adversară lipsită de experiență, probabil timorată de un succes atât de mare, Simona a reușit să revină, totuși, în meci. În mod miraculos! Pentru că, la scorul de 6-2, 0-6, 5-3, Snigur a avut două mingi de meci! Pe care Halep le-a anulat, după care s-a apropiat la 5-4, în uralele publicului.

În mod șocant însă, în game-ul imediat următor, Halep s-a văzut egalată de la 30-0 pe serviciul propriu, după care a cedat la a treia minge de meci, suferind o înfrângere halucinantă: 2-6, 6-0, 4-6.

E de departe cel mai mare șoc de la US Open 2022 de până acum!

E pentru a 4-a oară în 12 participări, când Halep părăsește US Open după runda inaugurală! De altfel, Adevărul a explicat aici că turneul de la Flushing Meadows e cel mai slab pentru „Simo“ dintre cele de categoria Grand Slam. Iată când a mai pierdut Halep, la New York, după runda inaugurală:

*2018: 2-6, 4-6 cu Kanepi

*2017: 4-6, 6-4, 3-6 cu Șarapova

*2010: 4-6, 6-4, 5-7 cu Jankovic

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite