Real Madrid a „demolat“ Barcelona în Cupa Spaniei: Adversara din finală „tremură“ deja

0
Publicat:

Real Madrid s-a calificat în finala Cupei Spaniei la fotbal, după ce a învins-o fără drept de apel în deplasare, cu scorul de 4-0, pe marea sa rivală FC Barcelona, miercuri seară, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

Karim Benzema, de neoprit. FOTO: Arhiva Adevărul
Karim Benzema, de neoprit. FOTO: Arhiva Adevărul

Eroul madrilenilor în meciul de pe Camp Nou a fost atacantul Karim Benzema, autorul unui hat-trick în repriza secundă, în minutele 50, 58 (din penalty) şi 80. Golgheterul francez a contribuit şi la primul gol al oaspeţilor, oferindu-i pasa decisivă brazilianului Vinicius Junior, care a deschis scorul în prelungirile primei reprize (45+1).

În meciul tur, FC Barcelona s-a impus cu 1-0 pe Santiago Bernabeu, în urma unui autogol al fundaşului brazilian Eder Militao (26).

Karim Benzema, câştigătorul Balonului de Aur 2022, a reuşit cu această ocazie a doua triplă consecutivă, după cea din meciul cu Valladolid (6-0), disputat în weekend la Madrid, în campionatul Spaniei.

Victoria de miercuri este cea mai categorică obţinută de Real Madrid pe Camp Nou în El Clasico, după cea din 1963, când a învins-o pe Barca cu 5-1, într-o partidă din liga spaniolă. Madrilenii s-au impus atunci graţie unei triple a ungurului Ferenc Puskas (de asemenea cu un gol din penalty), completată de golurile altor doi jucători legendari, Alfredo Di Stefano şi Paco Gento.

Real Madrid va avea ca adversară în finala Cupei Spaniei, programată în data de 6 mai la Sevila, formaţia Osasuna Pamplona, care a eliminat la rândul ei în semifinale formaţia Athletic Bilbao (1-0 în tur şi 1-1 în retur, după prelungiri).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite