Rapid, umilită la infinit. Rezultat neverosimil în derby-ul cu CFR Cluj și scaunul lui Bergodi se clatină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj, fără antrenorul Adrian Mutu și fără președintele Cristi Balaj, care și-au prezentat demisiile după umilința din sferturile Cupei României, 0-4 cu divizionara secundă Corvinul, a dat de pământ cu Rapid: 4-1 chiar în Giulești, în etapa a 3-a a play-off-ului Superligii.

Cristiano Bergodi are zilele numărate pe banca Rapidului. Foto Sportpictures
Cristiano Bergodi are zilele numărate pe banca Rapidului. Foto Sportpictures

Nici nu s-au așezat bine în ghete băieții lui Cristiano Bergodi, că tabela arăta deja 0-2, Daniel Birligea punctând în minutele 4 și 8. Același jucător al ceferiștilor a înscris pentru 3-0 (min. 37), pentru ca Cristi Manea să marheze și el pe finalul primei reprize: 4-0, rezultat neverosimil pentru orice iubitor al fotbalului.

Așa cum era de așteptat, la pauza meciului din Giulești, suporterii Rapidului au început să scandeze ”Demisia! Demisia!”, la adresa antrenorului Cristiano Bergodi, iar jucătorii au intrat la vestiare într-un cor de fluierături. Totuși, galeria vișiniilor a încurajat echipa și a fluturat steagurile până la final, spre deosebire de restul fanilor, are au vociferat în dese rânduri.

CFR Cluj a urcat pe locul 2, la 7 puncte de FCSB 

Rapid a căutat golul de onoare și l-a reușit abia în minutul 81, când Rrahmani a redus din diferență, după ce Sava nu a reușit să prindă șutul lui Hasani. Golul nu i-a consolat deloc pe fanii vișiniilor, care s-au dezlănțuit după fluierul final și au cerut insistent demisia antrenorului.

Cu trei înfrângeri în primele trei meciuri din play-off, Rapid intră într-o galerie nefericită și se alătură formaților Academica Clinceni, Poli Iași, Astra și FC Argeș, singurele din istorie cu un start atât de slab în a doua parte a campionatului.

CFR se apropie la 7 puncte de liderul FCSB și etapa viitoare dă piept, la Cluj-Napoca, cu formația lui Gigi Becali. În schimb, Rapid rămâne la 10 ”lungimi” în spatele rivalei roș-albastre, însă dacă FCSB s va impune mâine în derby-ul cu Universitatea Craiova, distanța se va mări la 13! La startul play-off-ului, giuleștenii erau la 4 puncte în spatele liderului. 

Play-off, etapa a 3-a

Vineri

Sepsi – Farul Constanța         1-1

Sâmbătă

Rapid – CFR Cluj      1-4

Duminică

FCSB – Universitatea Craiova 20.30

Clasament

1. FCSB 38 de puncte

2. CFR Cluj 31p*

3. Universitatea Craiova 31p*

4. Rapid 28p*

5. Farul Constanța 25p*

6. Sepsi 23p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 1 din play-off participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Europa Conference League. Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite