Bergodi, mărire și decădere. Antrenorul Rapidului, pe făraș după ce acum trei săptămâni era cel mai bun

0
Publicat:

În lumea fotbalului, antrenorul e azi sus și mâine jos. Așa se întâmplă și cu Cristiano Bergodi, ridicat în slavi după succesul cu 4-0 în fața FCSB în ultima etapă a sezonului regulat și pus la pământ acum, după două înfrângeri în play-off.

Cristiano Bergodi e contestat după ce Rapid a ajuns pe locul 4. Foto Facebook
Cristiano Bergodi e contestat după ce Rapid a ajuns pe locul 4. Foto Facebook

Rapid a pierdut pe terenul Universității Craiova un meci pe care l-a avut în mână. Vișiniii au condus cu 1-0 și au jucat aproape o repriză cu un om în plus, dar gazdele au întors rezultatul cu două goluri care au bulversat întreg clubul Rapid. Și nu numai că oltenii le-au luat fața rivalilor și au devenit principalii contracandidați ai FCSB în lupta pentru titlu, dar i-au și aruncat pe giuleșteni pe locul 4 al clasamentului, cu șanse minime la câștigarea campionatului.

Dan Șucu, în mijlocul galeriei 

Rapidiștii au avut un susținător de lux în tribună, acționarul majoritar Dan Șucu făcând deplasarea alături de fani în Bănie și încurajând echipa din mijlocul galeriei. Decizia sa a generat o nebunie mediatică, imaginile cu patronul mâncând parizer alături de suporteri, dar și cele din timpul transmisiunilor TV când se difuza o fază și apoi camerele încercau să surprindă reacția lui Șucu au amintit de vremurile în care Gigi Becali se suia pe Maybach pentru a primi laudele fanilor.

Însă gestul acționarului nu a ajutat cu nimic Rapidul, astfel că întoarcerea acasă s-a făcut într-o liniște mormântală, după cum a dezvăluit Nicolae Cristache, fost finanțator al clubului vișiniu, care a văzut meciul din mijlocul suporterilor, alături de ceilalți acționari.

Șumudică așteaptă un pas greșit

Cum era de așteptat, tunurile au fost îndreptate spre antrenorul Cristiano Bergodi, acuzat că nu a știut să gestioneze avantajul elevilor săi. Mai mulți oameni de fotbal care au trecut prin curtea giuleștenilor i-au cerut lui Dan Șucu să-l îndepărteze pe tehnicianul italian, lucru care probabil nu se va întâmpla până la finalul sezonului, având în vedere totuși că finanțatorul este un om de afaceri cerebral, care nu cedează impulsurilor de moment. Chiar și așa, Marius Șumudică, liber de contract după despărțirea de Gaziantep, așteaptă după colț.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite