Rapid încurcă FCSB și amână sărbătoarea roș-albaștrilor. Luptă aprigă pentru un loc în cupele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O victorie a FCSB în partida cu Rapid, coroborată cu un egal sau un eșec al Universității Craiova, duminică seară contra lui Sepsi, ar fi adus titlul, după 9 ani, în vitrina roș-albaștrilor. Numai că giuleștenii, care nu obținuseră niciun punct în acest play-off, s-au dovedit o nucă tare pentru lider.

Băluță a salvat un punct pentru FCSB. Foto Sportpictures
Băluță a salvat un punct pentru FCSB. Foto Sportpictures

Conduși din minutul 10, elevii lui Bogdan Lobonț au reacționat imediat, întorcând scorul prin golurile kosovarilor Krasniqi (12) și Rrahmani (16). În atmosfera senzațională de pe Arena Națională, dar presărată cu scandări rasiste, vișiniii au reușit să înscrie și pentru 1-3, prin Florent Hasani, însă arbitrul Marcel Bîrsan a anulat golul, eronat, la semnalizarea asistentului George Neacșu.

Centralul a anulat reușita pentru că Albion Rrahmani s-ar fi aflat pe traiectoria mingii și i-ar fi obturat vederea portarului Târnovanu. Dar regulamentul spune că jucătorul aflat pe traiectoria mingii mai trebuie să facă o mișcare clară să joace balonul, iar aici nu e cazul, pentru că atacantul Rapidului arată clar că se ferește.

Băluță a egalat imediat după ce a intrat pe teren

În loc de 1-3, Alexandru Băluță a scris pe tabelă 2-2, în a doua repriză (57). Trimis pe teren de ”antrenorul” Gigi Becali la pauză, în locul lui Miculescu, atacantul a împins mingea în poartă după o centrare în careu a lui Risto Radunovic. Până la final, oaspeții au mai cerut un penalty, fără succes, iar meciul s-a încheiat nedecis, 2-2, amânând astfel sărbătoarea celor de la FCSB.

Dacă roș-albaștrii nu au emoții pentru câștigarea campionatului, având la dispoziție încă cinci partide în care să se încoroneze campioni, Rapid intră într-o luptă aprigă pentru ocuparea unui loc care s-o ducă în cupele europene. Vișiniii sunt la 3 puncte de Farul, echipa de pe locul 2, singurul care duce sigur în Conference League. Ultimul loc de pe podium asigură doar participarea la barajul pentru a 3-a comptiție a Europei.

Play-off, etapa a 5-a

Vineri

Farul Constanța – CFR Cluj 5-1

Sâmbătă

FCSB – Rapid 2-2

Duminică

Sepsi – Universitatea Craiova 19.00

Clasament

1. FCSB 45 de puncte

2. Farul Constanța 32p*

3. CFR Cluj 31p*

4. Universitatea Craiova 31p*

5. Rapid 29p*

6. Sepsi 27p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 1 din play-off participă în Liga Campionilor, iar locul 2 în Conference League. Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Conference League.

Play-out, etapa a 5-a

Vineri

Hermannstadt – Botoșani      1-1

Sâmbătă

Poli Iași – Voluntari   3-1

FC U Craiova – Dinamo        1-1

Duminică

Oțelul Galați – U Cluj 16.00

Luni

Petrolul – UTA 19.00

Clasament

1. Hermannstadt 28 de puncte

2. Oțelul 27p

3. UTA 27p

4. U Cluj 26p

5. Petrolul 25p*

6. Voluntari 21p

7. Poli Iași 21p*

8. Dinamo 20p*

9. Botoșani 18p

10. FCU Craiova 18p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în  Conference League. Locurile 9 si 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite