Răsturnare de situație: Istvan Kovacs, trimis la Poli Iași - Voluntari, în loc de FCSB - Rapid

0
Publicat:

Istvan Kovacs va arbitra până la urmă partida de mâine Poli Iași - Voluntari, meci crucial din play-out-ul Superligii. Marți, „centralul” a arbitrat Barcelona - PSG 1-4, duel din sferturile Ligii Campionilor și era dat ca sigur că va conduce întâlnirea FCSB - Rapid din play-off. Însă lucrurile s-au schimbat și Kovacs va rămâne astfel fără să fi arbitrat vreun meci al roș-albaștrilor în acest sezon.

Istvan Kovacs are interzis la meciurile celor de la FCSB. Foto EPA EFE
Istvan Kovacs are interzis la meciurile celor de la FCSB. Foto EPA EFE

FRF a anunțat astăzi delegările pentru partidele din etapa 5 a play-off-ului/play-out-ului, iar Istvan Kovacs nu apare la FCSB - Rapid, ci va conduce un meci extrem de important în lupta pentru evitarea retrogradării: Poli Iași - FC Voluntari. Derby-ul va fi arbitrat de Marcel Bîrsan. Radu Petrescu va fi arbitru VAR.

Arbitrul cu 6 meciuri în acest sezon de Champions League, un meci în Europa League și alte două în preliminariile UCL, a condus ultima dată partida cu cântec dintre Barcelona și PSG (1-4), la care a luat câteva decizii curajoase, criticate dur de presa spaniolă.

Gigi Becali, atac la ”central”

Decizia FRF nu poate decât să-l bucure pe Gigi Becali, care a lansat în toamna anului trecut o adevărată tiradă la adresa lui Istvan Kovacs, după un meci CFR - Petrolul 1-0. Atunci, arbitrul le-a refuzat două lovituri de pedeapsă prahovenilor. „Așa ceva... S-au mai văzut lucruri de când e VAR-ul, dar acum au fost două penalty-uri clare. A văzut când portarul, la Musi, vine și îl împiedică. Nu mai avea nevoie de VAR. Controla totul.

În mod normal ar trebui acum să îți fie rușine să ieși pe stradă! Trebuie să ai tupeu să mai ieși pe stradă sau să mai pui fluierul în gură dacă ai și VAR și nu dai două penalty-uri. Nu am cuvinte să cataloghez ce a făcut el. Dacă se demonstrează că nu a ținut cont de VAR, atunci se poate face o anchetă. E penal! E chestiune de pușcărie! Ce să mai zici? Nu mai! Credeți că UEFA doarme?

Nu condus vreun meci al FCSB în acest sezon

Nu poate să facă așa ceva dacă nu îl pune cineva, care îl susține. Dar nu Burleanu, aici cred că e Vassaras. Burleanu nu cred că e genul de om care să facă așa ceva. Ne scapă ceva. Ce s-a întâmplat e ceva de film. Nu știu... E posibil să fie ceva, dar nu știu. Dacă știam, spuneam. Nu există să facă așa ceva fără susținere. Nu ai cum să faci așa ceva cu VAR! Nu ai cum!”, a spus Gigi Becali pentru Prosport, în septembrie 2023.

Istvan Kovacs nu a condus vreun meci al FCSB în acest sezon, deși e considerat el mai bun arbitru al României la momentul actual. Ultima partidă a roș-albaștrilor arbitrată de ”centralul” din Carei a fost în sezonul trecut, în aprilie 2023, CSU Craiova - FCSB 1-2. Oltenii au primit atunci două penalty-uri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite