Rafael Nadal, pe urmele lui Roger Federer. „S-a retras într-un meci de dublu, jucând pe jumătate șchiop”

0
Publicat:

În ultimele decenii am avut șansa de a-i vedea pe trei dintre cei mai mari jucători de tenis ai tuturor timpurilor: Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovici. Însă, cum timpul nu iartă pe nimeni, în viitorul apropiat am putea rămâne cu plăcerea de a-l urmări doar pe ultimul, în condițiile în care elvețianul a fost nevoit să agațe racheta în cui anul trecut, iar Rafa Nadal nu mai reușește să treacă peste accidentările care îl țin în afara terenului de trei luni.

Rafael Nadal a plâns la retragerea lui Roger Federer. Acum i-ar putea urma. Foto Profimedia
Rafael Nadal a plâns la retragerea lui Roger Federer. Acum i-ar putea urma. Foto Profimedia

După ce s-a retras de la Masters-ul de la Monte Carlo 2023, Rafael Nadal era așteptat să revină în competiții la Barcelona Open. Dar a declarat forfait și de la turneul pe care l-a câștigat de 12 ori în carieră. Se împlinesc trei luni de inactivitate pentru jucătorul de 36 de ani, care a ieșit din top 10 pentru prima dată în 18 ani.

Toni Nadal, unchiul și fostul antrenor al lui Rafa Nadal, spune că absența „Matadorului“ din circuit se poate prelungi, în contextul în care acesta nu e la 100% din punct de vedere fizic. Cel mai negru scenariu ar fi să rateze Roland Garros-ul, deși apropiații și fanii săi tot mai speră ca ibericul să aibă suficientă motivație și forță mentală încât să nu se dea bătut.

„Am vorbit cu el. Se va întoarce în circuit doar dacă este în stare bună. Știe că altfel nu va fi bine pentru el. Ar vrea să ajungă la Roland Garros cu încredere și cu un fizic bun. Deocamdată, trebuie să așteptăm“, a explicat unchiul lui Rafael Nadal, citat de welovetennis.fr.

Feliciano Lopez: „Mă doare că trece prin așa ceva“

Însă nu toate părerile coincid. Compatriotul lui Rafa, Feliciano Lopez, a declarat că este îngrijorat de situația lui Nadal, într-un interviu pentru Punto de Break. El nu s-a sfiit să compare problemele actuale ale jucătorului de 36 de ani cu ultimele luni ale carierei lui Roger Federer, care s-a încheiat anul trecut la Laver Cup.

Mă îngrijorează mai mult la nivel personal faptul că un jucător care a triumfat toată viața lui trece acum prin asta... Așa că sper să se recupereze repede. Mă doare că trece prin așa ceva, așa cum i s-a întâmplat lui Federer, care a trebuit să se retragă fără să poată juca, evoluând într-un meci de dublu pe jumătate șchiop, deși era un motiv destul de întemeiat. Nu cred că a fost ceea ce visa după tot ce a realizat“, a spus Lopez.

Teste medicale la Barcelona

Rafael Nadal a fost supus unor noi teste medicale la Barcelona, după care ieri a anunțat că se retrage și de la Madrid Open (25 aprilie - 7 mai). „Accidentarea nu este încă vindecată şi nu m-am putut pregăti suficient pentru a putea juca în competiţie'“, a explicat Rafa, într-un clip video postat pe Instagram.

Spaniolul a continuat: „Situaţia nu este cea la care speram. Am urmat toate sfaturile medicale, dar, dintr-un motiv necunoscut, accidentarea nu a evoluat cum fusese indicat la început şi ne găsim în faţa unei situaţii dificile”.

Rafa Nadal s-a accidentat la Australian Open, în turul 2. De atunci, fostul număr 1 mondial a ratat turneele de la Dubai, Indian Wells, Miami, Monte Carlo și Barcelona Open. Plus Madrid Open.

Novak Djokovici rezistă

Ultimul „mohican” al celebrei triplete care a dominat tenisul mondial, Novak Djokovici are și el probleme de sănătate, jucând cu un bandaj în ultimele întâlniri. El s-a calificat în sferturile de finală la turneul Banja Luka. „Cotul a rezistat bine și faptul că a făcut-o într-un meci ca acesta, care a durat mai mult de două ore și jumătate, îmi arată că sunt bine. Este minunat că am reușit să înving un jucător tânăr și promițător ca Van Assche.

Adevărul este că nu-l cunoșteam și a fost dificil, pentru că nu mă simt la cel mai bun nivel al meu. Nu știi niciodată ce se poate întâmpla când ești deja veteran, dar mi-am propus să joc încă mulți ani”, a declarat sârbul după victoria cu Van Assche.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite