Nadal, la pământ din cauza accidentărilor repetate: Premieră neagră după 19 ani

0
Publicat:

Ce diferență de la un sezon la altul! În 2022, Rafael Nadal (36 de ani, 8 ATP) a pornit ca din tun: 20 de victorii în primele 20 de meciuri, cu trofee câștigate la Melbourne Summer Set, Australian Open și Acapulco. Atunci, primul eșec al „Matadorului“ a venit abia pe 21 martie, în finala de la Indian Wells: 3-6, 6-7 cu americanul Taylor Fritz (25 de ani, 5 ATP). Ce-i drept, acel eșec a fost cauzat și de problemele fizice cu care se confrunta Rafa deja.

Rafael Nadal a câștigat un singur meci în 2023, în turul I de la Australian Open
Rafael Nadal a câștigat un singur meci în 2023, în turul I de la Australian Open

Din păcate pentru magnificul spaniol, între timp, accidentările sale s-au agravat. Și au făcut un coșmar din începutul sezonului 2023. Nadal are doar patru partide, în această stagiune, dintre care trei pierdute!

Accidentat la Australian Open și diagnosticat cu o leziune la şoldul stâng, Rafa tocmai a anunțat, oficial, că va sări peste turneele de la Indian Wells (6-19 martie) și Miami (19 martie - 2 aprilie). Ceea ce e o lovitură pentru organizatori, în condițiile în care va lipsi și Novak Djokovici (Serbia, 35 de ani, 1 ATP), care nu poate intra în SUA, fără certificat de vaccinare împotriva COVID-19.

Revenind la Nadal, cel mai probabil, acesta va reveni pe teren, pe zgură, la Masters-ul de la Monte Carlo (8-16 aprilie). Până atunci însă, aflat în imposibilitatea de a apărea punctele de anul trecut, Rafa va ieși din Top 10 mondial pentru prima dată după 19 ani! Pentru că, începând din 2004, ibericul a rezistat mereu în această zona a clasamentului, nefiind mai jos de locul 9!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite