Presa din Germania, după eliminarea echipei de la Mondial: „Lumea fotbalului obișnuia să tremure în fața noastră“

0
0

Presa germană a caracterizat în termeni duri prestația elevilor lui Hansi Flick, după ce Germania a fost eliminată din campionat. Echipa a învins Costa Rica, însă rezultatul nu le-a fost de ajuns nemților pentru a se califica în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. Este al doilea campionat mondial când Germania nu trece de grupe. 

Nemții au luptat pe teren FOTO Arhivă Adevărul
Nemții au luptat pe teren FOTO Arhivă Adevărul

În meciul decisiv, Germania a deschis rapid scorul prin Gnabry în minutul 10. În repriza secundă, Costa Rica a produs surpriza reușind să revină pe tabela prin reușita lui Tejeda din minutul 58 și autogolul lui Neuer, 12 minute mai târziu. La acest scor și cu Japonia aflată la conducerea jocului în partida cu Spania, principalele favorite ale grupei E, Spania și Germania erau eliminate. 

Nemții și-au revenit rapid și au restabilit egalitatea prin Havertz. Cu doar cinci minute înainte de final, Havertz a reușit dubla. Fullkrug a închis tabela la scorul de 4-2, însă această victorie nu le-a fost de ajuns nemțiilor după ce ibericii s-au încurcat cu Japonia și au pierdut cu scorul de 2-1.

Ce scrie presa din Germania

Presa germană a caracterizat în termeni duri prestația elevilor lui Hansi Flick. „Lumea fotbalului obișnuia să tremure în fața noastră”, au titrat jurnaliștii Bild. „Fotbalul german a ajuns la pământ. Am învins Costa Rica cu 4-2. Cu toate astea, suntem eliminați, pentru că Japonia a învins Spania, scor 2-1.

Palmaresul nostru din grupe este: o înfrângere rușinoasă în fața Japoniei, un egal convingător cu Spania și o victorie de răsunet în fața Costa Ricăi. O rușine totală!

După Cupa Mondială din 2018 credeam că nu putem ajunge mai jos, însă astăzi am aflat că se poate și mai rău. Lumea fotbalului obișnuia să tremure în fața noastră. Acum, naționala Germaniei este un gnom al fotbalului. O dramă specifică meciurile de MMA”, au scris jurnaliștii publicației Bild, supărați pe forbaliști. 

Presa pune la îndoială deciziile selecționerului. „Naționala Germaniei, care plecase în Qatar cu gândul la câștigarea trofeului, își ia adio de la Campionatul Mondial. Flick va avea multe de explicat în zilele următoare. De ce l-a convocat pe Mario Gotze? De ce nu a fost jucat Nicklas Fullkrug mai mult? De ce Kimmich a fost jucat, dintr-odată, ca fundaș dreapta?”, se întreabă și ziariștii de la Sport.de.

„Visul Cupei Mondiale s-a terminat pentru Germania! Chiar dacă am învins Costa Rica cu 4-2, nu a fost de ajuns pentru a evita un eșec rușinos. Ofensiv, jucătorii au suferit o perioadă lungă de timp în fața central-americanilor, iar defensiva Germaniei a arătat slăbiciuni”, au titrat și cei de la Sport1.de, în aceeași notă. 

Bavarian Football News scrie că a fost un turneu dificil, însă va fi destul timp la dispoziție pentru a face analize. Pentru moment, naționala Germaniei trebuie aplaudată, consideră ei.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri