Maroc - Canada. Marocanii termină primii într-o grupă cu vicecampioana mondială și cu Belgia

0
0

Selecţionata Marocului a câştigat Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Canadei cu scorul de 2-1 (2-1), joi, pe Al Thumama Stadium din Doha.

 Youssef En Nesyri, Maroc. FOTO FIFA World Cup
Youssef En Nesyri, Maroc. FOTO FIFA World Cup

Marocanii au terminat pe prima poziție a clasamentului și s-au calificat în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar, după ce au învins cu scorul de 2-1 formația Canadei. 

En-Nesyri și Ziyech au adus victoria Marocului, în timp ce Canada a înscris grație unui autogol. 

Cea mai mare ocazie a fost ratată în min. 71, când Hutchinson a trimis mingea cu capul, iar din bară balonul a căzut pe linia porţii, fără a depăşi linia, însă, după care Johnston a reluat peste poartă.

Marocanii au reuşit a patra lor victorie la Cupa Mondială, aceasta fiind prima ediţie la care bifează două succese. Precedentele victime au fost Portugalia (1986), Scoţia (1998) şi Belgia (2022).

Pentru a doua oară în istorie două echipe africane au trecut de faza grupelor la aceeaşi ediţie, Marocul şi Senegalul, după ce Algeria şi Nigeria au reuşit acest lucru în 2014.

În optimile de finală, pe 6 decembrie, Marocul va înfrunta echipa clasată pe locul secund în Grupa E, în care se află Spania, Germania, Japonia şi Costa Rica (Education City Stadium - Doha, 17:00).

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri