Povestea eroului de la US Open: Frances Tiafoe a emoționat America cu trecutul său

0
Publicat:

Americanii au pierdut ambele jucătoare pe care le-au avut în sferturile probei feminine, Gauff (12 WTA) și Pegula (8 WTA), însă au motive de bucurie: la masculin, Frances Tiafoe (24 de ani, 26 ATP) are un parcurs istoric, la US Open 2022.

Frances Tiafoe, născut într-o familie de imigranți din Sierra Leone. FOTO: Facebook
Frances Tiafoe, născut într-o familie de imigranți din Sierra Leone. FOTO: Facebook

Născut într-o familie de imigranți din Sierra Leone, Tiafoe a crescut în sărăcie, dar a învățat să joace tenis datorită faptului că tatăl său era paznic la o academie dedicată sportului-alb. Acum, la US Open 2022, americanul a ajuns în prim-plan, mai întâi, după ce l-a eliminat pe Nadal (36 de ani, 3 ATP), în optimi.

Prin calificarea ulterioară, în semifinale, Tiafoe a devenit primul american de culoare, prezent în această fază a competiției, după 50 de ani. Mai precis, de la Arthur Ashe încoace. Ultimul american care a câștigat un Grand Slam a fost Andy Roddick, la US Open 2003.

Semifinalele probei masculine sunt programate pentru noaptea de vineri spre sâmbătă, de la ora 02.00, ora României. Ordinea partidelor va fi anunțată, ulterior, de organizatori:

Khachanov (31 ATP) – Ruud (7 ATP)

Alcaraz (4 ATP) – Tiafoe (26 ATP)

La băieți, finala va fi, duminică, de la ora 23.00, ora României.

Eurosport transmite turneul de la US Open.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite