Nadal, sincer: Explicația eliminării de la US Open în fața lui Tiafoe

0
Publicat:

Rafael Nadal (Spania, 36 de ani, 3 ATP) a sperat să mărească distanța față de rivalul său, nevaccinatul Novak Djokovici (Serbia, 35 de ani, 6 ATP), în clasamentul trofeelor de Grand Slam printr-un succes, la US Open 2022. Din păcate pentru Rafa, el deja își face bagajul pentru drumul de întoarcere spre casă.

Rafael Nadal, cel mai slab rezultat la US Open din 2016 încoace. FOTO: Arhiva Adevărul
Rafael Nadal, cel mai slab rezultat la US Open din 2016 încoace. FOTO: Arhiva Adevărul

Iar asta pentru că, în noaptea de luni spre marți, ibericul a înregistrat un eșec neașteptat, în optimile competiției, în fața americanului Frances Tiafoe (24 de ani, 26 ATP): 4-6, 6-4, 4-6, 3-6. Trebuie precizat însă că Rafa s-a și confruntat cu unele probleme, el solicitând un time-out medical, după pierderea primului set.

Chiar și așa, Nadal a dat dovadă de corectitudine, după meci, și a recunoscut că a fost învins pentru că, pur și simplu, n-a jucat suficient de bine pentru acest nivel. Declarațiile spaniolului au fost oferite de Eurosport, postul care transmite US Open.

Ce a spus Rafael Nadal?

*Am jucat prost, iar el a jucat bine. Dacă vreau să fiu în sferturi, la US Open, trebuie să joc mai bine decât am jucat. E clar. Am avut șansele mele, cu break-ul din setul patru, dar și alte momente pentru a merge mai departe. Dacă aș fi profitat, mi-ar fi dat încredere și lucrurile ar fi stat diferit, dar n-am reușit să fac nimic astăzi. Felicitări lui Frances, pentru că a fost mai bun. Acum e timpul să merg acasă și să mă pregătesc din nou mental. Când mă voi simți pregătit să concurez din nou, voi fi acolo.

*Anii trec. E ciclul vieții. Unii coboară în clasament, alții urcă, iar viața continuă să se miște și lumea continuă să existe. Toată viața a fost la fel. Sunt sus de mult timp, dar vor veni alții și eu voi pleca de acolo.

*Tocmai am ieșit, după ce am pierdut în optimile de la US Open, în acest moment mi-e greu să am o analiză clară a viitorului meu imediat. Acum, vreau să mă duc acasă, am lucruri mai importante de făcut decât să joc tenis. Nu mă gândesc acum la tenis. Voi lua deciziile pe care trebuie să le iau în funcție de ceea ce se va întâmpla. Aspectul personal are acum prioritate față de cel profesional. A trebuit să fac un efort aici. Nu mi-a ieșit, dar acum e momentul să fac o resetare. Au fost câteva luni grele. De acum trebuie să o iau de la capăt din punct de vedere profesional și să rezolv personal o problemă atât de importantă, precum nașterea primului meu copil. Să sperăm că totul va merge bine.

*Nu e nevoie să caut scuze. Sunt momente în care îmi poate ieși totul, indiferent de ce se întâmplă în plan personal și altele în care nu. Îl felicit pe rival, am încercat, dar, din păcate, n-a fost posibil. M-am antrenat bine, dar la nivel de competiție mi-a lipsit ceva în ceea ce privește prospețimea și poate și o oarecare liniște sufletească. Realitatea e simplă: n-am jucat bine și, când nu joci suficient de bine, nu câștigi. Despre asta e vorba în sport.

4

trofee are Rafael Nadal, la US Open, câștigate în 2010, 2013, 2017 și 2019.

Clasamentul turneelor de Grand Slam, la băieți

1. Rafael Nadal (36 de ani) – 22 de trofee

2. Novak Djokovici (35 de ani) – 21 de trofee

3. Roger Federer (41 de ani) – 20 de trofee

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite