Pariul riscant al lui Halep: de ce ultima decizie a Simonei ridică mari semne de întrebare

0
Publicat:

Eliminată în turul I de la Miami Open, Simona Halep va rămâne în SUA. Dar va face trecerea pe zgură. Prima opțiune, în acest sens, poate fi apariția pe tabloul turneului de la Charleston (1-7 aprilie).

Simona Halep
Simona Halep

Apoi, în mod cert, Halep va fi în echipa României de Billie Jean King Cup. Care va înfrunta Ucraina, în barajul acestei competiții, la Florida, pe zgura de la Omni Amelia Island Resort, pe 12 și 13 aprilie. Așadar, revenirea Simonei în Europa se va produce după prima ei apariție sub tricolor după o pauză de cinci ani. Și, odată ajunsă pe bătrânul continent, constănțeanca va începe antrenamentele sub comanda unui spaniol pe care l-a prezentat în cadrul unui interviu acordat pentru Digi Sport.

Am vorbit cu Carlos Martinez, o să am o perioadă de pregătire, de cunoaștere, să spun așa, când mă voi întoarce în Europa. Sper să meargă bine, eu îl apreciez foarte mult, a lucrat cu jucătoare care mie mi-au plăcut foarte mult, cum a fost Kuznețova. Și îi admir munca foarte, foarte mult. Sper să ne înțelegem și sper să fiu aptă să muncesc la nivelul la care el își dorește și să facem treabă bună împreună“, a declarat Halep după înfrângerea cu Badosa.

Simona s-a înțeles foarte bine doar cu Cahill

La prima vedere, Carlos Martinez are un CV solid. Din circuitul feminin, a lucrat cu nume importantre, precum Svetlana Kuznețova și Daria Kasatkina. La masculin, i-a avut elevi pe Marc Lopez și Feliciano Lopez. În plus, potrivit Eurosport, ibericul e directorul propriei sale academii de tenis, numită CMC Competition, care se află la aproximativ 20 de kilometri de Barcelona.

Martinez a avut cele mai bune rezultate cu Daria Kasatkina (26 de ani), colaborarea lor fiind una de 4 ani (2019-2023). În această perioadă, Daria a atins semifinalele French Open 2022 - e rezultatul ei cel mai bun la un Grand Slam -, și a cucerit patru trofee la Melbourne (2021), St. Petersburg (2021), San Jose (2022) și Granby (2022). Doar că, brusc, colaborarea s-a încheiat, iar Martinez a explicat că „Dasha“ nu mai făcea ce voia el.

Carlos Martinez, alături de Daria Kasatkina
Carlos Martinez, alături de Daria Kasatkina

„N-a fost vorba doar de tenis, ci și de alte priorități, plus niște principii la care eu țin. Daria e o superfată, dar făcea niște lucruri, în afara terenului, cu care n-am fost de acord. Cred că se și săturase un pic de mine. Ca antrenor, o să-ți cer mereu să faci lucrurile într-un anumit fel. Cu Daria, ajunseserăm să vedem lucrurile diferit. Ea trebuie să-și gestioneze mai bine emoțiile ca să aibă un succes și mai mare. Când lucrezi cu un sportiv, totul devine mai ușor dacă simți că e dispus să facă ce vrei tu, ca antrenor“, a spus Martinez pentru ubitennis.net, în februarie 2023.

Iar declarațiile sale, cu insistența pe faptul că vrea să fie ascultat, ridică unele semne de întrebare în privința colaborării cu Halep. Pentru că, de-a lungul anilor, Simona a avut probleme cu astfel de antrenori autoritari. Fiind o persoană încăpățânată – Ion Țiriac a confirmat acest lucru, săptămâna trecută! - „Simo“ a putut fi „îmblânzită“ doar de Darren Cahill. Iar asta după ce și australianul a amenințat-o că va pleca, dacă nu-și va rări crizele de nervi din timpul partidelor!

În rest, Halep l-a concediat pe belgianul Wim Fissette prin SMS, la finalul anului 2014. Apoi, l-a dat afară și pe suedezul Thomas Högstedt după o colaborare foarte scurtă. Mai departe, în februarie 2019, „Simo“ a renunțat la un alt belgian, Thierry Van Cleemput, după o perioadă de probă de doar o lună! „Nu exista chimie între noi“, a fost explicaţia oferită de Halep pentru site-ul oficial WTA. La vremea respectivă, surse din anturajul lui Halep au povestit că, de fapt, aceasta a fost deranjată de faptul că Van Cleemput n-a încurajat-o suficient de tare în timpul meciurilor! De amintit și modul în care Simona s-a comportat cu Daniel Dobre, cu care „a măturat“ pe teren, în public, în timpul unor meciuri în care desfășurarea scorului nu era pe placul ei!

Având în vedere acest istoric al lui Halep, când vorbim despre antrenorii ei din trecut, rămâne de văzut cât va dura această noua colaborare care stă să înceapă cu Carlos Martinez.

România la Miami Open, turul I

*Halep (fără clasament) – Badosa (80 WTA)

6-1, 4-6, 3-6

*J. Cristian (82 WTA) – Parry (54 WTA)

6-7, 2-6

*A. Bogdan (66 WTA) – Siniakova (42 WTA)

2-6, 4-6

Sorana Cîrstea (24 WTA), cap de serie, va debuta direct în turul II, urmând să întâlnească învingătoarea duelului Stephens (41 WTA) – Kerber (342 WTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite