Năstase, tăios despre comparația cu Halep: „Simona? Nu m-a depășit niciodată!“. Argumentul lui „Nasty“

0
Publicat:

Ilie Năstase (77 de ani) e un personaj mult prea puțin mediatizat în presa sportivă de astăzi, dacă ne gândim la dimensiunea performanțelor sale la nivel mondial. Tocmai de aceea, interviul pe care l-a acordat pentru jurnalistul Adrian Țone (Agerpres) merită să fie citit cu atenție.

Ilie Năstase, alături de Simona Halep. FOTO: Arhiva Adevărul
Ilie Năstase, alături de Simona Halep. FOTO: Arhiva Adevărul

În cadrul dialogului, primul ider ATP din istorie a atins și un subiect delicat. Pentru că, de-a lungul anilor, nu o dată, el a fost comparat cu Simona Halep în privința rezultatelor sale obținute în sportul-alb. Acum, chestionat pe această temă, „Nasty“ a oferit un răspuns tranșant, dar bine argumentat, în stilul său caracteristic.

Aţi fost 40 de săptămâni numărul 1 mondial, doar Simona Halep, cu 64 de săptămâni, v-a depăşit până acum. Când credeţi că va mai avea România un număr 1 mondial în tenis?

Ilie Năstase: Simona Halep nu m-a depăşit niciodată pe mine, ea le-a depăşit pe fete, eu sunt la băieţi, nu am eu treabă cu Halep. Că a stat ea 64 de săptămâni şi a luat două Grand Slam-uri, sau eu am luat două şi cinci la dublu... Nu, fiecare este pe felia lui, nu vreau să mă compar cu nimeni. Mie mi-a făcut plăcere să joc tenis, câte am câştigat, alea sunt, vreo 58 (n.r. – de trofee) nu mi le-au recunoscut, pentru că era înainte de ATP. Dacă cineva câştigă peste 100 de turnee cred că e în regulă, nu am nicio problemă să mă compar. Pentru că nu sunt mulţi care au câştigat 100 de turnee.

O ultimă întrebare mai am, spuneţi-mi dacă sunteţi încrezător în şansele de revenire ale Simonei Halep, după suspendarea pe care urmează să o primească?

Ilie Năstase: Eu nu ştiu mare lucru, ce ştiţi dumneavoastră ştiu şi eu. Trebuie aşteptat, să vedem ce decizie iau şi dacă se mai poate face ceva cu avocaţii, nu ştiu. Dacă are şanse de revenire? Nu mai contează domnule, ea a fost numărul 1 mondial şi dacă numărul 500 bate astăzi pe numărul 1 mondial nu se supără nimeni, să ştiţi. Eu cred că are şanse să revină în circuit pentru că este tânără, am văzut că a rămas în contact cu tenisul, nu a plecat pe munte undeva, să rămână închisă. În niciun caz nu este sfârşitul carierei pentru ea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite