Mesaje incredibile în „Dosarul Cosmin Achim”, fotbalistul intrat în cârdășie cu interlopii. „Văncică mă amenință. Tremur tot”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Dosarul Cosmin Achim” a explodat în week-end după ce Petrolul a reziliat abrupt contractul cu fundașul în vârstă de 26 de ani, care abia fusese recrutat în iarnă și apucase să evolueze în numai cinci partide pentru ”lupi”.

Cosmin Achim a jucat la Voluntari înainte să ajungă la Petrolul. Foto Sportpictures
Cosmin Achim a jucat la Voluntari înainte să ajungă la Petrolul. Foto Sportpictures

Orange Sport a dezvăluit că jucătorul e investigat de Departamentul de Integritate al FRF pentru implicare în pariuri, fiind suspectat că miza sume consistente inclusiv pe meciurile echipei sale. ProSport a intrat pe firul unor povești uimitoare și a dezvăluit mesajele incredibile în care Cosmin Achim vorbește despre afacerile cu interlopii și patima pariurilor. Unul dintre acestea e șocant: „Trebuie să-i dau lui Văncică 105 milioane. M-a sunat și mă amenință. Tremur tot”.

A fost audiat de FRF

Fotbalistul a fost dat în fapt de fosta sa prietenă, care a reclamat preocupările lui Achim. „Cosmin s-a încurcat cu o altă fată, se pare că ar fi lăsat-o gravidă, iar fosta, evident, a luat foc și s-a ajuns la denunțurile de acum”, susțin apropiați ai fundașului.

Achim ar avut deja o audiere la FRF, unde a decis să povestească absolut tot. Există cel puțin 9 meciuri din ultimele trei sezoane de Liga 1 aflate pe radarul cercetărilor, partide în care Achim a jucat pentru FC Voluntari și Petrolul.

„Spune ceva, că plâng. Plâng ca un prost”

Mesajele dintre jucător și fosta lui prietenă sunt șocante. Primul dintre ele datează din 27 octombrie 2021, când Cosmin Achim i se confesa iubitei sale că a intrat într-un mare bucluc cu un clan de interlopi din București. ”Știi că azi am strâns banii la stadion. 81 de milioane și 40 de lei. Trebuia să-i dau lui Văncică 105 milioane.

Eu mâine dimineață n-am banii să-i duc la teren. M-a sunat și mă amenință, că mâine vine la stadion la ora 10. Și m-au sunat și doi. După două numere. Că mâine la ora 10 sunt la mine la teren. Tremur tot. Acum dacă-mi dai block… De frică am făcut asta. Mâine banii pentru aia. M-am tot gândit să iau cu dobândă. Am zis că o fac mai rău.

Clanul Văncică, spaima Bucureștiului

Vorbește cu mine te rog. Spune ceva că plâng aici și simt că te-am pierdut. Da, plâng ca un prost. Poftim, nu mă pot opri din plâns. Asta a pus capac. Mâine sunt dat afară. Te-am făcut și pe tine să plângi”. Dialogul venea la numai patru zile după un meci Voluntari – FC Argeș 0-2.

Fotbalistul a intrat în cârdășie cu clanul Văncică, unul dintre cele mai dure din Capitală, la bătaie cu cel al Cămătarilor. Din corespondența lui Cosmin Achim nu reiese însă cu exactitate la care dintre capii din clanul Văncică face referire.

Cosmin Achim a fost dat afară de la Petrolul Ploiești. Foto Sportpictures
Cosmin Achim a fost dat afară de la Petrolul Ploiești. Foto Sportpictures

Dincolo de legăturile în lumea subterană, profilul lui Achim arată un împătimit al jocurilor de noroc. În august 2018, portalul cancan.ro producea imagini cu fotbalistul într-un cazino din Mall Băneasa, unde juca la ruletă. ”Băiatul a luat sute de milioane cu camătă de la interlopi și a ajuns în situații absolut fără ieșire în prezent”, detaliază surse ProSport. Iar aplecarea spre pariuri ar putea fi una dintre căile prin care Achim ar fi încercat să câștige bani negri pentru a returna sumele către clanurile de mafioți.

Îi trimitea iubitei mesaje cu biletele la pariuri

Un alt mesaj dintre Achim și fosta sa prietenă e cel din 14 decembrie 2021. Atunci, fundașul originar din Drăgănești-Olt i se plângea iubitei din acel moment că tocmai a ratat un câștig substanțial la pariuri, pe un bilet pe care erau trei meciuri, cu următoarea combinație:

U Craiova – UTA (0-0) – 1 (cotă: 1,72)

Stuttgart – Bayern (0-5) – 2 (cotă: 1,30)

Norwich – Aston Villa (0-2) – oaspeții cel puțin un gol (cotă: 1.30).

Iată ce scria Achim: ”Bag p… în morții lor. Incredibil. Celelalte ieșite. Nu se poate. Pierd Craiova. 73 de milioane…Poftim și tu bilet”. Și-i atașează prietenei un „print screen” cu partidele alese în 14 decembrie.

Dosarul ajunge la DNA și DIICOT

Surse ProSport arată însă că pe masa FRF ar exista mult mai multe bilete jucate de Achim, inclusiv câștigate pe meciuri ale echipei sale, fie la Voluntari, fie la Petrolul. Dosarul ar urma să ajungă la DNA/DIICOT pentru extinderea investigațiilor, care pot aduce surprize pe traseu în sensul apariției și altor nume de jucători. Achim nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere.

Jucătorii, expuși de prietenele lor

Cazul Achim, ajuns la comisii după internvenția fostei sale iubite, urmnează același tipar ca precedentele două descoperite. Mihai Voduț (ex-Voluntari, Viitorul, Chindia), suspendat în 2019 de FRF pentru doi ani, și Marius Ioniță (ex-Gloria Buzău) – trei luni, au fost reclamați de fostele consoarte. Iar diferențele de sancțiune ar fi provenit din faptul că Ioniță a colaborat în anchetă, iar Voduț nu. Primul a și fost amendat cu 20.000 de lei, în timp ce al doilea a primit o penalizare de 300.000 de lei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite