Achim, dat afară de Petrolul pentru că paria sume uriaşe pe meciurile echipei sale! Legături cu un clan mafiot. Ce riscă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Achim (27 de ani) a fost dat afară de Petrolul Ploiești, după doar cinci partide, după ce s-a descoperit că paria sume uriașe pe meciuri din Superligă, presupus că uneori chiar pe ale echipei sale.

Cosmin Achim riscă o suspendare drastică. Foto Sportpictures
Cosmin Achim riscă o suspendare drastică. Foto Sportpictures

Gruparea ploieșteană a anunțat duminică despărţirea de Cosmin Achim, fotbalist pe care de abia îl transferase în această iarnă, de la FC Voluntari. Fundaşul însumase numai cinci apariţii în tricoul celor de la Petrolul Ploiesti, astfel că plecarea sa a ridicat câteva semne de întrebare. În comunicatul oficial, prahovenii invocau ”motive personale”.

Orange Sport a aflat motivul adevărat din spatele plecării lui Achim. Fundaşul de 27 de ani ar fi pariat sume importante de bani pe meciuri de fotbal, înainte de a fi pârât la LPF şi FRF de fosta sa parteneră, care a trimis dovezi celor două foruri. Achim juca la pariuri chiar şi 8.000 - 9.000 de lei pe meciuri din Superligă, uneori chiar pe ale echipei sale, în strânsă legătură cu membrii unui cunoscut clan interlop.

FRF admite că anchetează cazul

Federaţia Română de Fotbal a fost contactată în legătură cu acest subiect, iar cei de la FRF au confirmat informaţia şi au anunţat că există o anchetă în desfăşurare. ”Situaţia la care faceţi referire reprezintă subiectul unei anchete a Departamentului de Integritate al Federaţiei Române de Fotbal, anchetă care încă se află în desfăşurare. Din acest motiv, nu putem oferi detalii suplimentare”, a fost replica FRF.

În cazul în care acesta se va dovedi a fi vinovat, sancţiunile vor fi drastice. În 2019, Mihai Voduţ, legitimat atunci la Chindia, a fost suspendat doi ani şi amendat 300.000 de lei pentru că a pariat pe meciurile echipei sale. Chiar dacă suspendarea sa s-a încheiat, Voduţ nu a mai revenit în fotbalul profesionist.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite