Mesaj controversat lăsat de Djokovic la Roland Garros. „Lumea se întreabă dacă voi fi pedepsit. Aș face-o din nou!”

0
Publicat:

Novak Djokovic a scris un mesaj controversat pe camerele TV, imediat după victoria obținută cu 6-3, 6-2, 7-6(1), în primul tur la Roland Garros, împotriva lui Aleksandar Kovacevic, potrivit eurosport.ro.

Mesajul. FOTO Twitter Ben Rothenber
Mesajul. FOTO Twitter Ben Rothenber

Mesajul a fost transmis în contextul izbucnirii noilor tensiuni la granița dintre Serbia și Kosovo.

 „Kosovo e inima Serbiei! Stop violenței!”, a scris jucătorul sârb, iar mesajul a stârnit o serie de dezbateri.

Mesajul a fost transmis în contextul izbucnirii noilor tensiuni la granița dintre Serbia și Kosovo.

 „Kosovo e inima Serbiei! Stop violenței!”,  a transmis jucătorul sârb un mesaj, iar mesajul a stârnit o serie de dezbateri.

„Mă doare foarte mult tot ce se întâmplă în Kosovo”

 Campionul sârb și-a explicat ulterior gestul.

„Ca sârb, mă doare foarte mult tot ce se întâmplă în Kosovo. Acesta este puținul pe care îl pot face. Simt responsabilitatea ca persoană publică - nu contează în ce domeniu activezi - de a acorda sprijin. Mai ales ca fiu al unui om născut în Kosovo, simt nevoia să le ofer sprijinul sârbilor de acolo și Serbiei. Nu știu ce va aduce viitorul pentru poporul sârb și pentru Kosovo, dar este necesar să demonstrăm sprijin și unitate în astfel de situații”, a spus Novak Djokovic, potrivit Tennis Majors.  

Djokovic s-a declarat împotriva războaielor, violenței și oricărui fel de conflict.

 „Nu știu ce se va întâmpla, am auzit că au fost multe obiecții pe rețelele de socializare și lumea se întreabă dacă voi fi pedepsit. Nu mă abțin, aș face-o din nou. Poziția mea este clară: sunt împotriva războaielor, violenței și oricărui fel de conflict, așa cum am afirmat întotdeauna public", a mai spus campionul sârb, potrivit sursei citate.   

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite