Maria Șarapova, dezvăluiri despre Simona Halep: „Cea mai obositoare din viața mea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Șarapova a avut multe vieți. Copil minune capabil să câștige Wimbledon la 17 ani învingând-o pe Serena Williams, dublă regină la Roland Garros și campioană la US Open. Maria și Serena, un dualism care a marcat tenisul feminin de ani de zile, mereu în căutarea vedetelor, a personajelor capabile să susțină scena. Se dedică afacerilor, modei (este în consiliul lui Moncler), fitness-ului și frumuseții.

Maria Șarapova a făcut dezvăluiri despre cariera ei FOTO Profimedia
Maria Șarapova a făcut dezvăluiri despre cariera ei FOTO Profimedia

Odată retrasă din tenis, fosta numărul 1 mondial și de cinci ori campioană de Grand Slam a rămas o observatoare îndrăzneață a sportului ei.

„Alcaraz nu este noul Nadal, s-a priceput să-și dezvolte propriul stil. Moștenitoarele mele sau ale Serenei Williams? Nu văd niciuna...”

Rusoaica în vârstă de 36 de ani privește cu alți ochi tenisul de când a decis să-l lase în urmă în februarie 2020. Cu cinci trofee de Mare Șlem în palmares, opinia Mariei Șarapova contează, mai ales că în aceste zile turneul de la Paris se apropie de deznodământ. Într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, fostul lider mondial s-a exprimat pe diverse teme.

„Cea mai obositoare finală”

Care sunt cele mai puternice amintiri pe care le are de la Paris?

Poate părea ciudat, dar amintirile mele cele mai puternice legate de Roland Garros sunt cele în care am fost în dificultate, cele care m-au format ca persoană. Cum este de exemplu lupta din 2014 cu Simona Halep din finală, cea mai obositoare din viața mea”.

Ea a învins-o atunci pe Simona Halep cu 6-4, 6-7(5), 6-4.

În schimb, titlul din 2012 cucerit în fața Sarei Errani mi-l amintesc cu bucurie pentru că mi-a completat Marele Șlem al carierei", a răspuns Sharapova.

Sharapova crede că deocamdată în tenisul feminin nu există un superstar. „Sunt câteva jucătoare excelente cu stiluri diverse. Nu e ușor să ajungi la un asemenea succes. E nevoie de echilibru între timpul acordat tenisului, sponsorilor și cel liber".

Alcaraz, favoritul Șarapovei

Rusoaica spune că în tenisul masculin se închide încet-încet o perioadă de glorie, dar că deja asistăm la apariția noilor campioni.

Carlos Alcaraz e incredibil. Ce mă fascinează la el este spiritul său de luptă. Mereu face spectacol și aprinde publicul atunci când intră pe teren. Sunt curioasă cum va crește și unde poate ajunge", a subliniat Maria.

Sharapova a subliniat că nu se va opune dacă fiul său se va îndrepta spre tenis. „Faptul că am crescut în sport m-a învățat foarte multe în viață. Am trecut prin triumfuri și eșecuri. Dacă așa va hotărî, îi voi fi alături", a subliniat ea.

Din 2018, Șarapova este într-o relație cu Alexander Gilkes cu care s-a logodit în 2020 și cu care are un fiu Theodore, născut în iulie 2022.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite