Luis Rubiales, anunț tranșant după ce a fost suspendat drastic de FIFA în urma „sărutului interzis”

0
Publicat:

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, a anunţat că va face apel după ce FIFA a decis să îl sancţioneze dur ca urmare a scandalului sărutului forţat cu jucătoarea Jennifer Hermoso de după finala Cupei Mondiale de fotbal feminin.

Luis Rubiales, renegat după incidentul din finala Cupei Mondiale. Foto RFEF
Luis Rubiales, renegat după incidentul din finala Cupei Mondiale. Foto RFEF

Rubiales a precizat că va recurge la toate căile de atac posibile pentru a se face dreptate în cazul său: “Voi merge până la ultima instanţă pentru ca dreptatea şi adevărul să triumfe. Cu toate eforturile depuse de unii politicieni, mass-media şi instituţii, disproporţia şi nedreptatea comisă devin tot mai clare”, a anunțat Luis Rubiales pe platforma X.

Comisia de Disciplină a FIFA l-a suspendat ieri pe Luis Rubiales timp de 3 ani din activitățile fotbalistice desfășurate sub egida sa. Forul mondial a anunţat luni că l-a găsit vinovat pe fostul preşedinte al RFEF de încălcarea articolului 13 din Codul FIFA. ”Acest caz se referă la evenimentele care au avut loc în timpul finalei Cupei Mondiale feminine FIFA 2023, pentru care domnul Rubiales a fost suspendat provizoriu pentru o perioadă de 90 de zile”, a transmis FIFA.

Sărutul forțat cu Jenni Hermoso l-a îngropat pe Luis  Rubiales. Captură TV
Sărutul forțat cu Jenni Hermoso l-a îngropat pe Luis Rubiales. Captură TV

La ceremonia de premiere care a avut loc după finala Cupei Mondiale, câștigată de Spania în fața Angliei, Luis Rubiales a sărutat-o pe buze una dintre jucătoarele echipei iberice, Jenni Hermoso, gest pe care aceasta nu l-a consimţit. Incidentul respectiv a generat un scandal uriaş, în urma căruia Luis Rubiales şi Jorge Vilda, selecţionerul naţionalei feminine a Spaniei, au fost îndepărtaţi din funcţiile lor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite