Lovitură după lovitură pentru România în scandalul dopajului: ce vor pierde fetele pe lângă medalia de la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism (FRA) a făcut un anunţ dureros pentru sportivele care, alături de Mirela Lavric, au făcut parte din echipa de ştafetă 4X400, care a luat bronzul la Portland.

Mirela Lavric şi-a cerut scuze într-un interviu cu lacrimi în ochi pe care îl puteţi citi aici, însă reacţia ei n-a sensibilizat-o pe Adelina Pastor, o colegă cu care a alergat la Mondialele de Atletism în sală.

Pastor a criticat-o vehement pe Lavric aici şi a spus că, din ce ştie ea, medalia pierdută din cauza dopajului nu va atrage de la sine şi pierderea bonusului financiar. Din păcate pentru Pastor, situaţia e exact inversă, după cum a explicat preşedintele FRA la Dolce Sport.

Ce a spus?

„În situaţia în care IAAF (n.r. – Federaţia Internaţională de Atletism) va da decizia definitivă, medalia va fi suspendată, în mod cert. Şi dacă vreţi să mă întrebaţi şi de premii, şi premiile sportivilor vor trebui returnate. Cele cinci fete, pentru că şi rezervele au primit, n-au nicio vină, dar este unul pentru toţi şi toţi pentru unul. Din păcate, este o veste foarte tristă, care le afectează şi pe celelate sportive. Nu putem să-i controlăm pe toţi. Ea (n.r. – Larvic) nu a declarat înainte de a pleca, dacă a folosit sau nu medicamentul respectiv. Pentru că atunci aveam suspiciuni. Toţi au declarat că nu au folosit medicamente, doar cele care au fost admise“, a spus Ion Sandu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite