Scandalul continuă! Încă un sportiv de lot naţional a fost găsit dopat cu meldonium

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atleta Mirela Lavric, care a câştigat în luna martie medalia de bronz cu ştafeta României de 4x400 m la Campionatele Mondiale de atletism indoor, a fost depistată pozitiv cu meldonium, dar lista celor aflaţi în aceeaşi situaţie nu se opreşte la ea.

Luptătorul ceh Petr Novak a fost depistat pozitiv cu meldonium, acesta fiind primul caz de acest fel din Cehia, a anunţat, marţi, news.ro.

Petr Vurbs, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Cehe de Lupte, a spus că Novak a fost depistat pozitiv în afara competiţiilor, în timpul unui cantonament cu lotul naţional. Petr Novak a ocupat locul 11 la Campionatele Mondiale de lupte greco-romane de la Taşkent, din 2014. Printre sportivii depistaţi pozitiv cu meldonium se află atleta Mirela Lavric, medaliată cu bronz în proba de ştafetă 4x400 m la Campionatele Mondiale de sală de la Portland, şi jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova.

Agenţia Mondială Antidoping a adăugat de la 1 ianuarie substanţa activă din medicamentul mildronat, meldonium, pe lista celor intezise, la clasa S4, modulatori hormonali şi metabolici. Meldoniumul creşte vascularizarea muşchiului cardiac şi îmbunătăţeşte performanţele sportive. Produsul a devenit interzis de WADA după ce a fost înscris în programul de supraveghere în 2015, “pentru a detecta posibilele tendinţe de abuz”. “Meldonium a fost adăugat din cauza datelor care indicau utilizarea sa de care sportivi pentru îmbunătăţirea performanţelor”, a anunţat WADA, toamna trecută.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite