Interviu cu ochii în lacrimi: Mirela Lavric a cedat în faţa camerei. De ce a luat un medicament interzis şi ce va face

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atleta de 25 de ani riscă o suspendare între 2 şi 4 ani, însă speră să aibă parte de clemenţă, deoarece, potrviti spuselor ei, n-a luat Meldonium pentru a-şi îmbunătăţi rezultatele sportive.

„Adevărul“ a scris aici despre cazul Mirelei Lavric, care, la fel ca Maria Şarapova, a fost depistată pozitiv cu Meldonium, o substanţă interzisă de la 1 ianuarie 2016.

La puţin timp după ce Federaţia Română de Atletism şi-a exprimat punctul de vedere în acest caz printr-un comunicat, Lavric a vorbit la microfonul Dolce Sport într-un interviu emoţionant pe care îl puteţi vedea aici.

Ce a spus?

„Sunt o sportivă de nivel înalt, am concurat foarte mulţi ani la nivel înalt, am făcut performanţă de atâţia ani. Am făcut zeci de controale doping, pe plan internaţional, naţional, mereu a fost totul în regula, am concurat curat, am făcut un sport curat. Cum ştiţi, cu acest medicament e o problemă pe plan mondial, l-am folosit, dar l-am folosit până în decembrie 2015. Şi eu sunt şocată de această veste. Deocamdată, încă se fac teste să vadă la cât timp iese din organism, nu se ştie nimic. Mi-a fost prescris după mai multe probleme, sinuzita mea cronică, probleme cardiace şi l-am folosit la prescripţia medicului. Este un şoc, sunt foarte, foarte supărată, încerc să-mi adun puterile, să merg mai departe. A fost un medicament permis până în decembrie, l-am folosit datorită problemelor pe care le-am avut“, a afirmat Lavric.

Aceasta a anunţat cum va proceda, indiferent de verdictul Federaţiei Internaţionale de Atletism: „Sigur fac apel, nu cred că e corect ce se întâmplă, acest medicament a fost permis, l-am folosit cât timp a fost permis. Este o lovitură prea puternică, prea dureroasă pentru mine, nu pot să mă gândesc mai departe. Încă nu am luat legătura cu fetele din ştafetă. Vreau să-mi cer scuze prin intermediul Dolce Sport, n-a fost nimic cu intenţie şi regret enorm de mult“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite