Dopată şi desfiinţată: colega Mirelei Lavric a făcut-o praf pe sportiva care a luat Meldonium. Reproşuri dure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza faptului că Lavric a fost depistată pozitiv, echipa din care a făcut parte la Campionatele Mondiale de atletism în sală, la Portland, cea de ştafetă 4X400, poate pierde medalia de bronz.

Mirela Lavric le-a cerut scuze colegelor ei, într-un interviu cu ochii în lacrimi pe care „Adevărul“ vi l-a oferit aici.

Cuvintele ei n-au sensibilizat-o însă pe Adelina Pastor. Aceasta a alergat alături de Lavric în echipa de ştafetă 4X400 şi acum îşi vede munca ruinată din cauza unui scandal de dopaj în care n-are nicio vină.

„Este foarte dureros pentru mine şi, bineînţeles, pentru colegele mele. Suntem foarte dezamăgite, este ruşinos pentru Federaţia Română de Atletism şi pentru întreaga Românie. Cine să fie de vină? În primul rând, ea (n.r. – Mirela Lavric). Nu vreau să o pun la zid şi să arunc cu pietre în ea, dar trebuia să-şi asume această greseală. Sa recunoască. Pentru că, înainte de a pleca la competiţie, domnul preşedinte Sandu ne-a luat pe fiecare în parte şi ne-a întrebat dacă suntem în stare să alergăm, dacă avem vreo problemă medicală. Dânsul a zis că, dacă nu putem alerga, nu este niciun fel de problemă, lăsam celelalte două fete. Mai erau încă două fete la fel de bune, care ar fi putut să intre în locul ei (n.r. – Mirela Lavric). Până n-am văzut cazul Şarapovei, nici nu ştiam că există acest medicament (n.r. – Meldonium). Sportul, în general, nu mai e curat şi asta ne dezavantajează pe noi, care lucrăm curat“, şi-a început Pastor discursul la Dolce Sport.

„De acum încolo, alerg pe cont propriu“

Pastor a insistat că ar fi vorbit la fel de dur, dacă era faţă în faţă cu Lavric.

„Scuzele nu mă mai impresionează cu nimic. Dacă era o fată care să-şi asume responsabilitatea, nu mai alerga, trebuia să lase o altă fată. Oricine ar fi alergat, medalia era aceeaşi, nu era o diferenţă mare între ele. I-aş reproşa dacă ar fi acum în faţa mea, deşi nu ar fi frumos. Sunt frustrată. Mi-am dorit această medalie din tot sufletul meu şi chiar îmi vine să plâng pentru că e dureros. Eu am înţeles că nu trebuie să dăm banii de premiu de la Federaţie înapoi. O să vedem ce ne spune domnul preşedinte“, a continuat Pastor.

Ea nu va mai concura în probele de echipă: „Nu mă mai gândesc să mai particip la ştafetă. Vreau să alerg pe cont propriu de acum încolo“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite