Istvan Kovacs, evaluat după Liverpool – Real Madrid: Notele primite de arbitrul român

0
Publicat:

Una dintre cele mai spectaculoase partide din ultimele sezoane ale Ligii Campionilor, Liverpool – Real Madrid, a fost arbitrată de o brigadă din România, cu Istvan Kovacs la centru, ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Mihai Artene, cu Horațiu Feșnic, al patrulea oficial.

Kovacs

Având în vedere calitatea extraordinară a meciului, plus revenirea ireală a Realului - a fost condusă cu 2-0 după 14 minute, dar s-a impus cu 5-2 - arbitrajul a fost, mai degrabă, discret, așa cum trebuie să fie unul de nivel înalt.

A existat o singură fază care a născut discuții, cea din minutul 53, când Istvan Kovacs n-a dictat nimic, deși Dani Carvajal (Real Madrid) l-a împins în careul său pe Darwin Nunez (Liverpool). Nici italianul aflat în camera VAR, Marco Guida, n-a reacționat, așa că decizia centralului din Carei a rămas. Și a fost acceptată, în mare parte, de cei care au analizat faza. În schimb, în țară, Ion Crăciunescu a spus, răspicat, că Istvan Kovacs a greșit, când n-a dat 11 metri pentru Liverpool.

Această opinie a fostului arbitru internațional e contrazisă însă de faptul că Istvan Kovacs a luat note de trecere, în cele mai importante publicații internaționale:

*6 în L'Equipe

*6,5 în Gazzetta dello Sport

*6,5 în Corriere dello Sport

*6 în Daily Mail

Liga Campionilor, optimi

Astăzi

Leipzig – Man. City 22.00

Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1

Inter Milano – Porto 22.00

Digi Sport 2, Orange Sport 3, Prima Sport 2

Meciurile retur vor fi pe 14 martie.

Marți

Liverpool – Real Madrid 2-5

Frankfurt – Napoli 0-2

Meciurile retur vor fi pe 15 martie.

7 martie, retur

Chelsea – Dortmund (0-1 în tur)

Benfica – Club Brugge (2-0)

8 martie, retur

Bayern Munchen – PSG (1-0)

Tottenham – AC Milan (0-1)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite