„Boala românească“, manifestată după Liverpool – Real Madrid: Ce ne arată cazul Istvan Kovacs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalul românesc și nu numai suferă de ani buni de o „boală“ incurabilă: transformarea arbitrului într-un țap ispășitor. De aici și discuțiile interminabile care se nasc, după meciurile din campionatul nostru, pe tema arbitrajului. Culmea, acum tot în România se vorbește cel mai mult despre arbitraj după un meci fabulos, Liverpool – Real Madrid (2-5), marți seară, în turul optimilor Ligii Campionilor.

Istvan Kovacs, arbitru FIFA FOTO Profimedia
Istvan Kovacs, arbitru FIFA FOTO Profimedia

Dacă antrenorii și jucătorii implicați în această partidă s-au ferit să vorbească despre prestația brigăzii din România, fiind preocupați de analize și de explicații pur fotbalistice, la noi, imediat după terminarea confruntării de pe Anfield, Ion Crăciunescu a dat tonul criticilor la adresa lui Istvan Kovacs! Pe care l-a pus la zid pentru faza din minutul 53, în care, în opinia sa, centralul din Carei ar fi trebuit să dea un penalty pentru Liverpool.

De remarcat că, în afară de Crăciunescu, doar un site al suporterilor lui Liverpool, liverpoolfcnews.co.uk, a avut o reacție vehementă la adresa arbitrajului, după cum a notat sport.ro. Fanii „cormoranilor“, subiectivi și supărați de acest eșec usturător, au căutat să dea vina pe delegarea UEFA.

Relația dintre UEFA și Liverpool nu e cea mai bună și a fost evident că, delegarea acestui arbitru român, a fost o eroare totală, având în vedere că a luat câteva decizii controversate. În minutul 53, Darwin Nunez a fost împins în careu de Dani Carvajal, însă nu s-a acordat penalty, iar VAR-ul n-a revăzut faza. La al patrulea gol al lui Real Madrid, a părut să fie ofsaid la Rodrigo, însă VAR-ul n-a analizat nici acest moment“, au scris cei de la liverpoolfcnews.co.uk.

Lăudat în Spania, decizie acceptată în presa britanică

Excluzând reacțiile acide din partea lui Crăciunescu și fanilor clubului Liverpool, în rest, Istvan Kovacs (38 de ani), fie că a fost lăudat, fie că decizia sa din minutul 53, când n-a acordat penalty pentru Liverpool, a fost, pur și simplu, acceptată fără prea multe comentarii de presa internațională. Iată ce s-a spus și ce s-a scris despre centralul din Carei:

*Pavel Fernanded (fost arbitru spaniol): Carvajal pune mâna pe atacantul urguayan (n.r. – Darwin Nunez de la Liverpool), dar nu-l împinge. Arbitrul român are dreptate. Cei care mă cunoașteți știți bine că nu-mi place de Istvan Kovacs, dar astăzi trebuie să spun că arbitrul român a fost fantastic din toate punctele de vedere.

*The Independent: Nunez a cerut penalty, reclamând că a fost împins de Dani Carvajal. Ar fi fost însă un penalty acordat mult prea ușor.

*Daily Mail: N-a fost nici măcar o verificare VAR la faza în care Dani Carvajal îl împinge clar pe Nunez. Liverpool avea argument să ceară penalty. Nici măcar verificare VAR.

*BBC: Dani Carvajal pare că îl împinge pe Darwin Nunez în timp ce acesta sărea. Jocul s-a reluat, așa că VAR-ul n-a mai intervenit aici.

*The Guardian: Nunez e împins cam ușor din spate de Carvajal și e dezechilibrat. Liverpool a cerut penalty. Istvan Kovacs n-a fost de acord și faza n-a fost verificată nici la VAR.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite