Atletă română depistată pozitiv cu Meldonium. Cine i-a dat medicamentul şi ce se va întâmpla cu sportiva noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La puţin mai mult de o lună de când Maria Şarapova a anunţat că a fost depistată pozitiv cu Meldonium, a apărut primul caz de dopaj cu această substanţă şi în România.

Mirela Lavric, care la Campionatele Mondiale de la Portland, din acest an, a făcut parte din şatefeta care a câştigat medalia de bronz, este sportiva care a călcat pe bec.

 Preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Ion Sandu, s-a declarat contrariat de acest adevăr ieşit la iveală şi aîncercat să ofere câteva explicaţii. "Am avut o discuţie cu Mirela şi cu antrenoare ei. E o situaţie greu de gestionat. Domnişoara a recunoscut că a făcut acest lucru, la prescripţia medicului Vasile Oşean. La controalele doping făcute în Portland nu a ieşit nimic. IAAF (n. red. Federaţia Internaţională de Atletism) a făcut controalele. A fost controloată ea, Răzor... FRA (n. red. Federaţia Română de Atletism) a aflat abia pe 7 martie că acest medicament se află pe lista medicamentelor interzise. Nu se ştie cât timp rămâne în organism aceste medicament. Consider că este o lipsă de comunicare între medici şi sportivi. Nu pot să vă spun ce riscă, dar e clar că riscă o suspendare. Probabil cineva ascunde ceva, asta e tot ce pot să spun. E ciudat. Tot ce putem să facem e să facem controale şi să declare pe propria răspundere dacă au luat sau nu medicamente interzise", a declarat Sandu Ion, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, la ProSport LIVE.

Mirela Lavric a câştigat de-a lungul carierei numeroase medalii la juniori şi tineret, între care şi aurul la CM de juniori din 2008 şi din 2010, la CE de juniori din 2007 şi din 2009 şi la CE under 23 din 2013, toate în proba de 800 de metri.

A fost bătută şi sechestrată de iubitul nebun şi a sărit de la balcon ca să scape de el. Mirela Lavric a trăit un adevărat coşmar

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite