Înmormântarea lui Kelvin Kiptum, cât pe ce să fie oprită, la solicitarea unei tinere care a cerut test de paternitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atletul kenyan Kelvin Kiptum, deţinătorul recordul mondial la maraton, decedat într-un accident de circulaţie în urmă cu 11 zile, a fost înmormântat vineri în cadrul unei ceremonii funerare desfăşurate la Chepkorio, oraş din valea Rift (vestul ţării), unde sportivul s-a născut, a crescut şi şi-a pierdut şi viaţa, informează AFP.

Lumea și-a luat adio de la cel mai mare maratonist, Kelvin Kiptum. Foto Capital News
Lumea și-a luat adio de la cel mai mare maratonist, Kelvin Kiptum. Foto Capital News

Şeful statului, William Ruto, şi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism (World Athletics), Sebastian Coe, au asistat la ceremonia funerară. Preşedintele kenyan s-a recules în faţa sicriului şi a depus o coroană de flori. Printre sutele de persoane prezente s-a aflat şi campioana kenyană Faith Kipyegon, deţinătoarea recordului mondial la 1.500 m şi fosta deţinătoare a recordului mondial la 5.000 m, precum şi David Rudisha, fostul campion mondial la 800 m (2012, 2016).

Numeroşi atleţi, îmbrăcaţi majoritatea cu tricouri cu chipul maratonistului, au îngenuncheat în faţa catafalcului, aruncând apoi cu petale de trandafiri roz deasupra sicriului. "Îmi vei lipsi, eşti viaţa mea pentru totdeauna", a rostit printre lacrimi soţia atletului, Asenath Rotich.

A murit într-un accident de mașină, împreună cu antrenorul său

Kelvin Kiptum, tată a doi copii, a decedat la doar 24 de ani împreună cu antrenorul său, rwandezul Gervais Hakizimana, într-un accident de circulaţie survenit pe 11 februarie, pe drumul care leagă Eldoret de Kaptagat (vestul ţării), într-un autoturism pe care îl conducea Kiptum. Accidentul a declanşat un val de emoţie în Kenya şi în toată lumea, Kiptum fiind destinat să marcheze o nouă eră în atletism datorită tinereţii lui şi pentru că era principalul candidat de a alerga clasica distanţă de 42,195 km sub două ore.

Campionul Kelvin Kiptum a murit în urmă cu 11 zile. Foto Facebook
Campionul Kelvin Kiptum a murit în urmă cu 11 zile. Foto Facebook

Kelvin Kiptum a făcut senzaţie în lumea sportului anul trecut, când a reuşit să doboare recordul mondial în doar a treia sa cursă de maraton, în octombrie, la Chicago (2h00min35 sec), îmbunătăţind cu 35 de secunde performanţa compatriotului său Eliud Kipchoge.

Înmormântarea atletului a putut fi organizată astăzi după ce un tribunal kenyan a respins o cerere de oprire a ceremoniei. Decizia vine în urma unui proces intentat de o tânără de 22 de ani, care susține că Kiptum este tatăl biologic al fiicei sale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite