Dezvăluire teribilă: unde se grăbea Kelvin Kiptum când s-a produs accidentul care l-a ucis

0
Publicat:

Moartea lui Kelvin Kiptum a zguduit lumea sportului și, inclusiv acum, când au trecut patru zile de la această tragedie, mulți se întreabă ce s-a întâmplat exact, în noaptea de duminică spre luni, când alergătorul din Kenya și antrenorul său s-au prăpădit după un accident de mașină.

Kelvin Kiptum, un sportiv cu un potențial uriaș, s-a stins la doar 24 de ani
Kelvin Kiptum, un sportiv cu un potențial uriaș, s-a stins la doar 24 de ani

La un moment dat, după niște declarații date de Samson Cheruyot, tatăl maratonistului, a apărut ideea că o mână criminală ar fi fost în spatele accidentului. Concret, sub influența emoțiilor, Samson Cheruyot a povestit cum, de curând, patru bărbați necunoscuți l-au vizitat, întrebând unde se află fiul său. Aducând în discuție acest episod ciudat, tatăl lui Kelvin chiar a cerut o anchetă a poliției. Deocamdată însă, n-a fost stabilită nicio legătură între ce a povestit Samson Cheruyot și accidentul fatal al fiului său.

În schimb, ancheta poliției din Kenya a relevat un alt detaliu: viteza excesivă i-a ucis pe Kelvin Kiptum și pe antrenorul său, Garvais Hakizimana (Rwanda, 36 de ani). Un al treilea pasager aflat în mașină, un Toyota Premio, a scăpat cu răni ușoare, deși, într-o primă fază, s-a spus că se află în stare gravă. Femeia, Sharon Kosgey, aflată pe bancheta din spate, a fost dusă, într-adevăr, la spital. La ora actuală însă, suferă mai mult din cauza traumei pe care a trăit-o din punct de vedere emoțional.

Așa a arătat mașina condusă de Kelvin Kiptum după accident
Așa a arătat mașina condusă de Kelvin Kiptum după accident

Se grăbeau să vadă finala Cupei Africii

Revenind la accidentul care a scos mașina condusă de Kiptum de pe traseu, aruncând-o într-un șanț, de unde vehiculul a fost propulsat într-un copac, cauza a fost viteza excesivă. După ce au examinat mașina atletului, polițiștii au stabilit că aceasta se afla într-o stare bună și n-avea nicio problemă tehnică care să fi cauzat accidentul fatal. În schimb, s-a aflat că pasagerii din mașină se grăbeau să ajungă la Chepkorio, un sat din Kenya, aflat în apropierea bazei de antrenament de la la Eldoret, unde se pregătea Kiptum.

Potrivit apropiaților, Kelvin și antrenorul său văzuseră meciul Aston Villa – Manchester United (1-2) la baza de pregătire. Cum la o oră și jumătate după terminarea acestei partide era programată finala Cupei Africii pe Națiuni, Nigeria – Coasta de Fildeș (1-2), cei doi voiau să vadă acest al doilea meci al zilei, alături de niște prieteni, la Chepkorio, la 38 de kilometri distanță de Eldoret. De altfel, Kiptum, în ultima discuție telefonică pe care o avusese cu soția sa, Asenath Rotich, îi spusese că o va suna în pauza finalei. Un telefon care însă n-a mai venit niciodată. În schimb, femeia s-a trezit din somn, când soacra ei a început să bată frenetic în ușa camerei sale.

Inițial, ni s-a spus că a avut loc un incident, iar Kelvin și antrenorul său au fost jefuiți pe șosea. Abia după ce am ajuns la spital, ni s-a spus ce s-a întâmplat, de fapt“, a spus soția alergătorului.

Avusese dureri de cap toată ziua

În continuarea dialogului cu jurnaliștii, Asenath Rotich a dezvăluit că duminică, în ziua în care s-a produs accidentul fatal, Kelvin avusese dureri de cap pe tot parcursul zilei.

Trebuia să vină acasă și să ieșim cu toții, cu copiii, dar mi-a zis la telefon că nu se simte bine și că are dureri de cap. Se antrena mult prea greu în pregătirea Maratonului Rotterdam de pe 14 aprilie, fiindcă își propusese să termine cursa în sub 2 ore. Chiar l-am atenționat, de mai multe ori, că exagerează cu antrenamentele și că va fi epuizat la ora cursei. M-am tot rugat de el să-și ia liber măcar duminicile, dar n-am reușit să-l conving“, a povestit soția lui Kiptum.

2 minute

și 51 de secunde e ritmul mediu cu care Kelvin Kiptum a parcurs fiecare kilometru în timpul maratonului de la Chicago.

Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial în proba de maraton
Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial în proba de maraton

Timpii realizați de Kelvin Kiptum în proba de maraton

*2023 (Chicago): 2 ore și 35 de secunde*

*2023 (Londra): 2 ore, 1 minut și 25 de secunde

*2022 (Valencia): 2 ore, 1 minut și 53 de secunde

*record mondial la ora actuală

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite