Halep la Washington: Simona joacă, diseară, cu coşmarul româncelor. Adversara ei n-a avut bani de rachetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (2 WTA) va juca, diseară (ora 20.50, Digi Sport), în turul II de la Washington, urmând să o întâlnească pe Mariana Duque-Marino (Columbia, 115 WTA), o jucătoare care a câştigat ultimele trei meciuri cu sportive din România.

Simona Halep (2 WTA) şi-a început pregătirile pentru US Open (28 august – 10 septembrie) într-un turneu mic, la Washington, acolo unde e favorita principala.

„Citi Open“ îi oferă româncei prilejul perfect de a face primele încălziri pe hard, după trei săptămâni de pauză. De altfel, primul meci, cel cu Sloane Stephens (SUA, 957 WTA), câştigat cu 7-6, 6-0, a şi arătat că întrecerea de la Washington e prea mică pentru o jucătoare de talia Simonei, dar utilă în contextul în care românca e la începutul pregătirilor pentru US Open.

„Pentru primul meci pe hard, n-a fost rău. Am ratat un pic, n-am avut ritm la început, dar mă simt mai bine acum. N-am avut cel mai bun serviciu, dar a fost OK. Totul a mers bine. Nu pot să zic ce anume trebuie să îmbunătăţesc. A fost important că am câştigat. A fost important că al doilea set a fost mult mai bun. Pentru turul următor, trebuie să fiu un pic mai agresivă. Trebuie să scurtez punctele“, a fost „radiografia“ făcută de Simona după victoria de marţi seara.

Ea a fost mulţumită de sfaturile primite de la Darren Cahill la scorul de 6-5 în primul set, în condiţiile în care după discuţia cu antrenorul australian a pierdut un singur game până la finalul partidei.

„Tot timpul când Darren vine la bancă joc bine apoi, aşa că-i mulţumesc! Am vorbit puţin despre ce trebuie să fac la retur, mi-a spus câte ceva despre serviciu. M-a ajutat spunându-mi că jocul e în favoarea mea să câştig. Şi înainte de meci mi-a dat câteva sfaturi tactice, aşa că totul a mers bine şi am făcut ce mi-a spus“, a spus Halep.

N-a avut bani de rachete

Pentru Simona urmează un duel cu Mariana Duque-Marino (Columbia, 115 WTA). Aceasta a trecut în runda inaugurală de Shelby Rogers (SUA, 60 WTA), scor 6-4, 6-1. Halep şi Duque-Marino s-au mai întâlnit o singura dată, în 2011, în turul I al calificărilor de la Madrid. Atunci, constănţeanca s-a impus cu 6-3, 7-6.

Duque-Marino a fost o jucătoare promiţătoare la junioare, ajungând în finala de la French Open în 2007. A pierdut atunci cu Alize Cornet la capătul unui turneu în care a fost nevoită să joace cu rachete împrumutate! Asta deoarece, şi-a pierdut rachetele la aeroportul din Paris şi n-a avut bani să cumpere altele.

Begu, Ţig şi Niculescu, bătute

La senioare însă, columbianca de 27 de ani n-a depăşit locul 66 mondial, iar bilanţul ei în compania adversarelor din Top 10 spune totul: 2 victorii, 25 de înfrângeri.

În schimb, în ultima perioadă, Duque-Marino a bătut tot în duelurile cu româncele. Iată rezultatele:

*Roma (2016): 6-4, 6-1 cu Niculescu

*Indian Wells (2017): 6-4, 0-6, 6-4 cu Ţig

*French Open (2017): 7-6, 6-4 cu Begu

Cum Halep e însă o jucătoare de alt calibru, e de aşteptat ca Simona să întrerupă acest şir de victorii pentru Duque-Marino în compania româncelor. Dacă va învinge în turul II, Simona va juca fie cu campioana olimpică Monica Puig (67 WTA), fie cu Makarova (58 WTA).

Copil, eliminat

După o victorie cu Bangoura (313 ATP) în runda inaugurală de la Washington, Marius Copil (90 ATP) a fost eliminat în turul II. El a pierdut meciul cu Jack Sock (19 ATP), scor 6-7, 6-7. La dublu, cuplul Tecău – Rojer a trecut de perechea Dimitrov – Pouille, scor 6-3, 7-6, şi e în sferturi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite