Ţig, formidabilă la Washington: românca a câştigat cel mai spectaculos meci al zilei, după o revenire de poveste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patricia Ţig (134 WTA) e în turul II, la fel ca Simona Halep, graţie unei prestaţii impresionante, în condiţiile în care de partea cealaltă a fileului s-a aflat o jucătoare care e cu 59 de locuri peste ea în ierarhia WTA.

Patricia Ţig şi-a început parcursul la Washington cu o victorie în compania lui Heather Watson (Marea Britanie, 75 WTA).

Primul set a fost de-a dreptul dramatic! La 2-2, Watson s-a distanţat, a început să câştige game după game şi s-a dus la 5-2. De aici a început însă revenirea lui Ţig. Aceasta a luat patru game-uri la rând, iar la 5-4 pentru adversara ei a şi salvat o minge de set!

Abia la 5-5, Watson a punctat pe tabelă, dar Patricia şi-a făcut şi ea serviciul, salvând o altă minge de set, aşa că s-a ajuns la tie-break. Aici, Ţig s-a dus la 5-2 şi s-a impus cu 7-4, după 63 de minute.

Pe muchie de cuţit în setul doi

Modul în care a tranşat primul set i-a crescut moralul lui Ţig care a început excelent actul secund. S-a dus la 3-0 şi 5-2, după care s-a repetat scenariul primului set, însă în sens invers!

Britanica a egalat, în condiţiile în care Ţig a avut două mingi de meci la 5-3! Le-a irosit pe ambele, şi-a pierdut serviciul, după care s-a făcut 5-5. De aici, fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul, aşa că s-a ajuns la 6-6 şi la al doilea tie-break. Din nou, Ţig s-a descurcat excelent, a condus în permanenţă, cu 2-0, 4-2, iar la 6-3 a avut trei mingi de meci. A fructificat-o pe prima, după ce Watson a comis o dublă greşeală.

Pentru Ţig urmează o partidă în turul II cu învingătoarea duelului Niculescu (59 WTA) - Hibino (72 WTA) care se va juca miercuri de la ora 21.00, ora României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite