Grevă la Petrolul. Jucătorii au protestat față de probelemele clubului cu banii

0
0

Problemele financiare ale Petrolului Ploiești nu se mai termină. Nefinanțată de la bugetul local și fără un sponsor care să acopere nevoile financiare ale echipei, clubul ”găzarilor” stă pe un butoi cu pulbere, scrie gsp.ro.

Fotbaliștii Petrolului joacă bine și cu burta goală. Foto Sportpictures
Fotbaliștii Petrolului joacă bine și cu burta goală. Foto Sportpictures

Fotbaliștii Petrolului au recurs marți la o măsură extremă, boicotând antrenamentul, în semn de protest față de problemele financiare din club. Elevii lui Nae Constantin au refuzat să ia parte la ultima ședință de pregătire, într-o tentativă de a trage un semnal de alarmă cu privire la drepturile financiare ale jucătorilor.

Ei au restanțe salariale de două luni, timp în care nu și-au încasat nici primele de joc, dar cel mai mult îi doare că nu au văzut sumele care ar fi trebuit să le intre în conturi pentru promovarea în prima ligă. Cu toate aceste probleme, Petrolul Ploiești se află în prima jumătate a clasamentului, pe un nesperat loc 7.

Fără bani de la autoritățile locale

Costel Lazăr, președintele Petrolului, confirmă existența problemelor economice grave din club, după o perioadă în care conducerea „lupilor” a căutat să afișeze o aparentă liniște.

Petrolul nu e finanțat de autoritățile locale și nici nu are acționari care să alimenteze contul clubului. Principalul susținător din anii în care echipa s-a aflat în ligile inferioare, Veolia, s-a retras de un an și jumătate, nemulțumită de injurăturile primite din partea suporterilor. Clubul a mai falimentat o dată, în 2016, și a repornit din liga a patra, iar de anul acesta a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc.

Mirko Ivanovski părăsește echipa

Primul jucător care va pleca de la Petrolul este Mirko Ivanovski. Despărțirea de atacantul nord-macedonean a fost confirmată de președintele clubului, Costel Lazăr, pentru digisport.ro.

"Da, Ivanovski a primit din partea clubului un document care îi permite să-și caute echipă. A fost dorința jucătorului. El poate să dea probe de acum la orice formație, nu mai face parte din planurile lui Nae Constantin.

Nu va mai juca în aceste meciuri rămase în 2022 pentru Petrolul. Dacă nu-și găsește club până la 1 ianuarie, cel mai probabil o să reziliem contractul", a spus Costel Lazăr, pentru digisport.ro.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri