Bad boy Tamaș. Și-a aruncat peste masă un coleg de la Petrolul. Lista măgăriilor făcute de fotbalistul-alcoolic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabi Tamaș a fost protagonist al încă unui scandal, după ce, beat fiind a înjurat minute bune galeria echipei Petrolul, înregistare care a apărut în meciul online. După ce a fost dat afară de clubul ploiștean, apar mai multe episoade care îl fac de râs pe fostul internațional și care se adaugă listei interminabile de probleme create de fundaș de-a lungul timpului.

Gabi Tamaș, un fotbalist distrus de patima alcoolului. Foto Sport Pictures
Gabi Tamaș, un fotbalist distrus de patima alcoolului. Foto Sport Pictures

Tamaș este cunoscut ca o persoană care nu se mai poate controla atunci când bea. Şi cum alcoolul i-a fost tot timpul drag, derapajele bahice au apărut în viaţa fotbalistului ca ciupercile după ploaie.

Ultimele s-au petrecut în perioada - scurtă, de altfel - în care a jucat la Petrolul. Chiar la sosirea la clubul ploieștean, Tamaș s-a dat în stambă: în cantonamentul din Turcia, Gabi s-a îmbătat tun și l-a luat de o aripă pe Mario Bratu, pe care nici nu știa cum îl cheamă, și l-a aruncat peste masa de rummy. Tot atunci, el a vrut să-l bată pe Cătălin Grigore, antrenorul cu portarii, pe motivul că e… mai solid.

Îl înjura non-stop pe președintele clubului

După ce a amențat că părăsește clubul de mai multe ori, Tamaș a fost iar eroul - negativ, desigur - unui episod rar întâlnit în fotbalul românesc. Și-a convocat toți colegii la o masă. N-au venit decât șapte fotbaliști, la baza fostului jucător al echipei Petrolul, Daniel Chiriță.

După un pahar, două, trei, cinci, șapte, omul s-a pus pe telefoane, ca să rezolve problemele clubului. Costel Lazăr (n.r. - președintele clubului) nu i-a răspuns, Claudiu Tudor (n.r. - directorul sportiv) nu i-a răspuns, Nae Constantin a răspuns, la zece seara. Era pentru prima dată când îl suna Tamaș și a crezut că era ceva foarte important”, povestește un apropiat al echipei episodul în care Tamaș înjură birjărește galeria ploieșteană.

De față cu ceilalți colegi, fundașul s-a apucat să dea în stânga și-n dreapta, de la tactică, la strategia clubului, la conducere, fani, suporteri i-a organizat pe toți. Sesizând că e băut, antrenorul a încercat să-l calmeze, fără mare succes, dar i-a oferit o zi liberă să se liniștească. Trebuie menționat că de câte ori se îmbăta, Tamaș obișnuia să-l sune pe Costel Lazăr (n.r. președinte Petrolul) să-l ia la înjurături și să-i spună că el pleacă a doua zi de la echipă”, a continuat acesta.

Listă interminabilă de măgării făcute de Gabi Tamaș

Chiar dacă foarte multe dintre beţiile lui Gabi Tamaş nu au ajuns niciodată în presă şi au rămas secrete, alte escapade bahice ale fotbalistului au ţinut de foarte multe ori prima pagină în presa sportivă şi cea mondenă. Iată cele mai zbuciumate derapaje ale lui Tamaş şi consecinţele lor:

Decembrie 2004. Împreună cu nişte prieteni, Gabi Tamaș a devastat un restaurant din Poiana Braşov.

Noiembrie 2005. A provocat un scandal imens într-o discotecă din Braşov, la câteva ore după ce Dinamo remizase acasa cu Jiul Petroşani (1-1)

Octombrie 2008. După ce a băut peste măsură, spre dimineaţă şi-a adus aminte că Dinamo are restanţe financiare la el. A pus mâna pe telefon şi la ora cinci dimineaţa l-a sunat pe preşedintele Nicolae Badea. „Eu de azi mă apuc de K1. Nu mai vreau să joc fotbal”

A sărit să-l bată pe Vlădoiu

Februarie 2009. Gabi Tamaș a fost trimis la Dinamo II după ce a provocat scandal în cantonamentul din Turcia. Beat fiind, a chemat maseurii la trei dimineaţa. A fost la un pas să îl bată pe antrenorul secund, Ion Vlădoiu, care a încercat să îl liniştească.

Iulie 2010. S-a îmbătat criţă la nunta fratelui său şi a sărit să bată câţiva ospătari, nemulţumit de serviciile lor.

Decembrie 2010. Şi-a batut iubita după ce a băut într-un club din Bucureşti, bănuind că aceasta l-ar înşela.

Iunie 2011. A ratat turneul naţionalei în America de Sud, din cauza unui chef la care a stat până dimineaţa

August 2011. A rămas la un şpriţ, în oraş, cu Mutu, înaintea amicalului României cu San Marino şi a fost exclus din lot.

Voia să urineze în chiuveta unui restaurant!

Toamna lui 2013. Aflat la restaurantul hotelului Irisa, Tamaş a vrut să urineze în chiuveta din bucătăria localului şi l-a lovit cu cotul pe Daniel Pancu când acesta a încercat să-l liniştească şi să-l îndrume către toaletă.

Mai 2013. A ajuns la Poliţie după ce a spart uşa unei scări de bloc din Bucureşti şi s-a culcat pe jos. A ameninţat şi jignict oamenii legii care au venit să-l reţină şi a primit opt luni de închisoare cu suspendare, iar termenul de supraveghere a fost de doi ani. Pe vremea aceea era legitimat în Anglia la West Bromwich Albion.

Tamaș sparge panelul de jos al ușii, intră în bloc și încearcă să urce pe scări. Captură video
Tamaș sparge panelul de jos al ușii, intră în bloc și încearcă să urce pe scări. Captură video

Mai 2015. Şi-a surprins colegii de la FCSB şi antrenorul de atunci, pe Costel Gâlcă, ajungând în stare de ebrietate la antrenament.

Septembrie 2016. Gabi Tamaș A avut o altercaţie cu un bărbat, căruia i-a distrus telefonul. Proprietarul mobilului a făcut plângere la Poliţie, iar Tamaş s-a întâlnit cu victima sa şi s-a înţeles să plătească suma de 22.000 de euro, bani în schimbul cărora bărbatul s-a învoit să-şi retragă plângerea.

Octombrie 2016, A fost dat afară de la CFR Cluj la numai o săptămână după ce semnase. Fotbalistul fusese implicat în mai multe scandaluri, toate pe fondul consumului excesiv de alcool.

A făcut 7 zile de pușcărie în Israel

Ianuarie 2017. Fundaşul central s-a imbatat într-un cantoament al echiopei FCSB în Antalya si ar fi injurat mai multi colegi.

Martie 2019. Gabi Tamaș a fost suprins pe o autostradă din Israel, pe când juca la Hapoel Haifa, gonid cu 205 km/h, beat criță. Și-a petrecut 7 zile în închisoare.

Aprilie 2022. Și-a luat un coleg de la Petrolul de mână și l-a aruncat peste masă.

Octombrie 2022. A fost difuzată o înregistrare în care își băga și își scotea la adresa suporterilor petroliști, într-o discuție cu antrenorul Nicolae Constatin, în timp ce îl certa pe acesta din cauza tacticii de la meciul cu FCSB.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite