FCSB și CFR sau hoții strigă hoții. Ne facem de râsul Europei, după ce și-au intrat în rol arbitrii „de casă”

0
Publicat:

Etapa a 9-a a Superligii a fost prolifică pentru cele două formații din fruntea clasamentului, dar victoriile au venit în urma unor decizii greșite ale arbitrilor. FCSB a învins pe Farul (1-0) printr-un penalty hilar dictat de Sebastian Colțescu, fapt care l-a făcut pe Gică Hagi să se ia cu mâinile de cap. De partea cealaltă, CFR Cluj a trecut de Petrolul (1-0) după ce Istvan Kovacs a închis ochii în două rânduri la două faulturi evidente în careul ardelenilor.

Gigi Becali merge la judecată cu Istvan Kovacs. Foto Sportpictures
Gigi Becali merge la judecată cu Istvan Kovacs. Foto Sportpictures

Cele două partide cu cântec au provocat un nou episod jenant în fotbalul românesc. Pentru că Andrea Mandorlini, antrenorul ardelenilor, și Gigi Becali, patronul ”roș-albaștrilor”, s-au întrecut în acuzații în care au arătat răul din curtea celuilalt, dar au ”uitat” să se uite și la mizeria de la propriile echipe.

Primul a ieșit cu declarații italianul de pe banca CFR-ului, culmea, imediat după ce Kovacs îi masacrase pe petroliști: ”Acel arbitraj a fost o rușine la adresa lui Hagi și Popescu. Asta nu face cinste fotbalului românesc. Eu nu am mai văzut un așa penalty. O seară neagră pentru fotbalul românesc.

Istvan Kovacs a ajutat CFR Cluj să rămână în coasta FCSB. Foto Sportpictures
Istvan Kovacs a ajutat CFR Cluj să rămână în coasta FCSB. Foto Sportpictures

Vreau să spun că diferența dintre noi și FCSB e făcută de două penalty-uri pe care FCSB le-a primit și nu au fost, cu noi și cu Farul. Două penalty-uri inexistente. Puteam să fim și noi în față”, a declarat Mandorlini după meci, la Digi Sport, ”omițând” să vorbească despre cum a fost ajutată și echipa sa de arbitri: ”Sunt mulțumit că azi nu am primit gol. Nu a fost o zi atât de bună, dar aspectul principal e că nu am luat gol”.

La câteva minute, a ieșit la rampă patronul FCSB, Gigi Becali, care i-a atacat pe clujeni, deși și echipa sa beneficiase fix de același ajutor. „Ce s-a întâmplat aseară (n.r. luni seară) e incredibil! Au fost două penalty-uri clare pentru Petrolul. Primul, la Musi, s-a dus și i-a luat picioarele. Bun, a trecut cu vederea, VAR nu există, dar al doilea...

Ii fac plângere penală arbitrului

De ce îl mai trimite pe Kovacs la meciurile CFR-ului?! Nu-ți vine să crezi ce se întâmplă!”. Băi, dar știi ce? Le dau totuși un sfat: să-l delege și la noi pe Kovacs dacă vor să ia titlul (n.r. - cei de la CFR). Altfel nu pot lua titlul. Kovacs e recuzat demult de FCSB. Dar să-l dea, mă, la noi, că tot luăm titlul!”, a spus Becali pentru gsp.ro.

Mai târziu, patronul FCSB a revenit cu declarații și mai sforăitoare, pentru ProSport: „Ce poți să îi faci? Singurul lucru care mai rămâne e o chestie aberantă ce nu s-a mai întâmplat până acum. La aberații trebuie să răspunzi la fel: facem plângere penală la procuror că uite ce s-a întâmplat, fraudă. Ca să atragi atenția și să se ducă vestea la toată Europa că se face plângere penală la un arbitru de fotbal. Să venim cu toate probele, ce ne-a făcut Istvan Kovacs nouă de ani și ani”.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite