„Istvan Kovacs e tâlhar! Sărbătorea cu șampanie titlurile luate de CFR”. Atac fără precedent la arbitru

0
Publicat:

Fostul arbitru internațional Adrian Porumboiu l-a atacat dur pe „centralul” Istvan Kovacs pentru felul în care acesta a condus partida de luni seară dintre CFR Cluj și Petrolul, scor 1-0, în etapa a 9-a din Superliga.

Istvan Kovacs a făcut praf meciul CFR Cluj - Petrolul. Foto Profimedia
Istvan Kovacs a făcut praf meciul CFR Cluj - Petrolul. Foto Profimedia

Arbitrul le-a refuzat două penalty-uri ploieștenilor, în urma unor faulturi comise de Răzvan Sava asupra lui Alexandru Musi, respectiv Arlind Ajeti asupra lui Pedro Justiniano și a intrat în gura lui Adrian Porumboiu, la gsp.ro. „Eu nu prea mă uit, nu pot să mă uit la meciurile arbitrate de Istvan Kovacs. Am vorbit cu duritate de Sebastian Colțescu (n.r. cel care a pus umărul la victoria FCSB pe terenul Farului), dar de acest Istvan Kovacs am vorbit mereu.

Este un arbitru tâlhar. Știu ce spun, ce s-a întâmplat, cum era trimis la înaintare, cum înainte de meciuri stătea la secretarul general al FRF la un meci Astra - FC Vaslui, deci omul era clar în siajul CFR-ului. Am văzut acum că a ieșit și Balaj (n.r. președintele ardelenilor, fost arbitru) să explice faza. Dacă nu aveți nimic cu arbitrii spuneți, bă, să nu mai greșească”, a declarat Adrian Porumboiu, la GSP Live.

O societate bolnavă, în care banul și șpaga primează

Porumboiu e convins că fotbalul românesc este la fel de corupt ca întreaga societate românească. „N-ai ce să mai faci scandal, pentru că, în afară de ce s-a întâmplat în arbitraj, corupția este peste tot. Au făcut jaful de pe lume și noi ne luăm de niște arbitri. Eu nu pot să închid ochii la măgăriile pe care le face Kovacs. E arbitru internațional, dar nu mă uit la meciurile lui. Numai când îl văd cât de îngâmfat e și câte relații a avut cu CFR... Nu-l mai dați, mă, la CFR, spun asta de 4-5 ani. L-au dat mai departe. De ăsta (n.r. - Sebastian Colțescu) am zis să nu-l mai dea la FCSB, că sunt și alți arbitri. Băgați-i, mă, pe ăia tineri! E o societate bolnavă, în care banul și șpaga primează. Istvan a păstrat vechile relații. Le rămâne în ADN treaba asta.

Despre Varga (n.r. patronul lui CFR Cluj) nu am niciun fel de date, dar ce făceau înainte... Ăsta sărbătorea titluri cu șampanie. Când lua șampania era acolo. Nu l-a văzut Mureșan (n.r. - fost președinte la CFR Cluj) niciodată? Când săreau dopuri la șampanie nu era și Kovacs acolo?”, a mai „tunat” fostul arbitru.

Adrian Porumboiu a pus tunurile pe arbitrii care au ajutat CFR și FCSB. Foto Sportpictures
Adrian Porumboiu a pus tunurile pe arbitrii care au ajutat CFR și FCSB. Foto Sportpictures

Adrian Porumboiu a reiterat mai apoi ideea conform căreia Sebastian Colțescu și Istvan Kovacs ar fi niște arbitri corupți. „Dacă vreți lucrurile corecte, spuneți ce se întâmplă! Eu mă așteptam ca Istvan și Colțescu să facă asta. E greu să te schimbi când ai anumite legături. Fiecare are câte o amintire plăcută și mai vrea una, așa și cu arbitrii. Nu mă deranjează ceva mai tare decât reacția cluburilor. Dacă toată lumea vine și zice că nu a fost penalty vii tu și dai tu niște explicații puerile. Acum sare Balaj și explică teoria chibritului”, a mai precizat Porumboiu.

Prea infatuat să consulte VAR

Cu îngâmfatul ăsta de Kovacs nu ai ce să faci. Noi să fim bucuroși că merge pe pământ și nu e în stratosferă. El ne face o mare cinste și trebuie să-l prețuim. Fii, bă, demn, dacă ești pe lista FIFA. Ai ajuns acolo pentru că arbitrezi bine în campionatul intern”, a mai precizat Adrian Porumboiu, care îl acuză pe ”centralul” din Carei că a ignorat intervenția din camera VAR.

”Kovacs este infatuat și nu ar fi avut nevoie din camera VAR de ajutor. El le știe pe toate, face ce vor mușchii lui. Nu avea ce să facă Mladinovici (n.r. responsabil cu arbitrajul video). Horia e un om echilibrat, dar dacă îi dai un om ca Istvan Kovacs în treaba asta... Ăștia de la CCA sunt ori tâmpiți, ori rău intenționați. Îl delegi când a ieșit atât scandal”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite