FCSB, boicotată de fani la returul cu Silkeborg? „E posibil să nu venim pe stadion”

0
Publicat:

FCSB s-a calificat în grupele Conference League cu ajutorul masiv al fanilor. Purtați pe brațe de zeci de mii de suporteri veniți să-I încurajeze chiar și cu echipe no-name, gen Saburtalo sau Dunajska, roș-albaștrii au reușit cu chiu, cu vai, să prindă grupele bănoase ale Conference League.

Gheroghe Mustață, liderul galeriei FCSB. Foto Mediafax
Gheroghe Mustață, liderul galeriei FCSB. Foto Mediafax

Însă faptul că FCSB a luat în derâdere competiția și a renunțat la lupta pentru calificare în fazele superioare după doar două partide, i-au înfuriat pe fanii vicecampioanei. Primele semne au fost chiar pe arena din Silkeborg, când suporterii le-au strigat jucătorilor și conducerii ”Rușine să vă fie!”.

Protestul lor poate lua amploare, cu un boicot la partida FCSB - Silkeborg, de pe Arena Națională. Strategia de a folosi rezervele în Danemarca s-ar putea întoarce ca un bumerang împotriva oficialilor. Suporterii şi-au manifestat dezamăgirea după acest eşec răsunător şi mulţi dintre ei au anunţat pe reţelele de socializare că nu vor mai merge la stadion.

Gheorghe Mustaţă, liderul Peluzei Nord, a declarat pentru Fanatik că la meciul retur este posibil să fie şi un boicot al galeriei, însă mai întâi va trebui să discute cu ceilalţi lideri de facţiuni: “Deocamdată, avem meciul cu Ploieşti. Ce va fi săptămâna viitoare nu ştiu. Este posibil să nu mergem, dar nu ştiu. O să discutăm şi vedem ce hotărâre luăm”.

Contra lui Anderlecht, fanii roș-albaștri au luat cu asalt Arena Națională. Foto Sportpictures.eu
Contra lui Anderlecht, fanii roș-albaștri au luat cu asalt Arena Națională. Foto Sportpictures.eu

Vor să meargă peste jucători, în cantonament

De asemenea, fanii se gândesc să meargă în cantonamentul din Berceni pentru a-i urechea pe jucători că au făcut de râs numele clubului în Europa. “O să ajung sâmbătă acasă şi vedem ce este de făcut, o să sun toţi liderii şi vedem dacă vom merge la Berceni. O să discutăm şi ce facem pe viitor, deocamdată nu ştiu”, a mai declarat Mustaţă.

Cert este faptul că unii dintre fani care şi-au achiziţionat deja bilete pentru returul cu Silkeborg din Conference League au început să ceară banii înapoi. Astfel, dorința de îmbogățire a clubului pe spinarea suporterilor ar putea fi dată peste cap de revolta fanilor. Aceștia sunt supărați atât pe evoluția echipei, cât și pentru prețurile mari impuse de Becali la meciurile din Conference League.

”Dacă vrei să vezi FCSB, trebuie să plătești”, se bătea patronul roș-albaștrilor cu pumnul în piept imediat după calificarea în grupe. Lucrurile s-au schimbat după decizia de neînțeles a lui Becali de a merge cu rezervele în Danemarca, astfel că Arena Națională ar putea fi pustie la jocul cu Silkeborg.

30.000 de fani cu Anderlecht

Hotărâtor va fi probabil meciul de duminică de la Ploiești, cu Petrolul. O victorie i-ar mai îmbuna pe fani, în timp ce un eșec ar crește revolta suporterilor roș-albaștrilor.

În primul meci, cu Anderlecht, în tribunele Arenei Naţionale au fost 30.000 de fani. Însă, la meciul cu Silkeborg este posibil să nu se adune nici jumătate din câţi au fost cu Anderlecht, astfel că Gigi Becali ar putea să piardă aproape 500.000 de euro din încasările preconizate, scrie Fanatik.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite