Conference League: Danezii râd de FCSB după ce au distrus-o. „O echipă lamentabilă, amputată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FCSB a fost umilită în Danemarca de Silkeborg, scor 0-5, într-un meci din etapa a 3-a din Conference League. Presa daneză a catalogat echipa lui Dică drept „lamentabilă”.

Kasper Kusk jubilează după o reușită în poarta FCSB. Foto EPA EFE
Kasper Kusk jubilează după o reușită în poarta FCSB. Foto EPA EFE

Wow, ce demonstrație de putere! Silkeborg a fost complet superioară în fața unei echipe românești amputate, care a fost nevoită să se descurce fără mai multe dintre vedetele sale.

Acest lucru a fost evident pe teren, unde Silkeborg a trecut prin echipa FCSB în voie, iar meciul a fost decis relativ repede. Totuși, trebuie să fim și sinceri: românii, decimați, au fost lamentabil de slabi. Silkeborg poate sărbători, așadar, prima victorie europeană a sezonului, de care avea mare nevoie pentru a putea visa să joace meciuri eliminatorii în primăvară”, au scris cei de la TipsBladet.dk, conform gsp.ro.

„Am zdrobit o echipă care cândva se numea Steaua”

Silkeborg a dat examen european joi seară și l-a trecut cu brio, zdrobind o formație care cândva se chema Steaua București cu un fabulos 5-0. Dovada definitivă că forma de fotbal total propusă de Kent Nielsen funcționează și în Europa”, scrie și ekstrabladet.dk.

Șapte jucători de la FCSB au rămas la București, la ordinul conducerii. Printre ei, golgheterul Andrea Compagno și căpitanul Florinel Coman.Și asta s-a putut vedea în mare măsură în ce s-a întâmplat pe teren: FCSB a fost depășită clar de combinațiile agile ale lui Silkeborg.

Silkeborg a controlat total jocul, a marcat la fiecare şut pe poartă (FCSB nu a avut niciun șut pe spațiul porții adverse) şi a câştigat fără probleme un meci în care scorul putea fi şi mai mare. Da, FCSB a fost o umbră, dar și Silkeborg a fost foarte bună”, notează ekstrabladet.dk

După victoria cu FCSB, danezii speră la calificarea în primăvara europeană. Echipa antrenată de Kent Nielsen fostul component al marii echipe a Danemarcei care câștiga titlul european în 1992, are 3 puncte, cele obținute cu FCSB. Nordicii pierduseră în primele două etape: 0-1 cu Anderlech și 2-3 cu West Ham.

Conference League, etapa a 3-a, joi

Grupa B

Anderlecht – West Ham 0-1

Silkeborg – FCSB 5-0

Clasament

1. West Ham 3 3 0 0 7-3 9

2. Anderlecht 3 1 1 1 1-1 4

3. Silkeborg 3 1 0 2 7-4 3

4. FCSB 3 0 1 2 1-8 1

Grupa G

Sivasspor – Ballkani 3-4

Slavia Praga – CFR Cluj 0-1

Clasament

1. Ballkani 3 1 1 1 7-7 4

2. Sivasspor 3 1 1 1 5-5 4

3. Slavia Praga 3 1 1 1 4-4 4

4. CFR Cluj 3 1 1 1 2-2 4

Sistemul de calificare

În Conference League, la finalul fazei grupelor, echipa de pe locul 1 va merge direct în optimi. Echipa de pe locul 2 va juca un play-off cu o adversară care va ocupa poziția a 3-a într-o grupă de Liga Europa. Învingătoarea va merge și ea în optimile Conference League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite