Eșec amar pentru Naționala României la Campionatul European de Handbal. Tricolorii pierd al treilea meci consecutiv

0
Publicat:

Naționala României a suferit o nouă înfrângere în cadrul Campionatului European de Handbal Masculin - EHF EURO 2024, disputând ultimul său meci din Grupa B împotriva formației Croației la Mannheim.

Naţionala României a fost învinsă de formaţia Croaţiei cu scorul de 31-25
Naţionala României a fost învinsă de formaţia Croaţiei cu scorul de 31-25

Tricolorii, care au pierdut anterior cu Austria și Spania, au fost învinși cu scorul de 31-25 (16-12), ratând astfel șansa de a avansa în grupele principale ale competiției.

Echipa României a avut un start echilibrat, reușind să echivaleze de mai multe ori pe parcursul primei reprize. Cu toate acestea, Croația, venind după o victorie și un egal, a avut o serie de șase goluri consecutive, obținând un avans semnificativ de 18-12 în minutul 33. România a încercat să recupereze, apropiindu-se la patru goluri diferență, dar Croația a rămas fermă și a încheiat meciul cu victorie, 31-25.

Nicușor Negru a fost cel mai prolific marcator al echipei României, cu 9 goluri înscrise, urmat de Andrei Buzle și Demis Grigoraș, ambii cu câte 3 goluri. Cu toate acestea, eforturile echipei nu au fost suficiente pentru a contracara determinarea și eficiența echipei croate.

Antrenorul principal a rămas optimist și a recunoscut eforturile jucătorilor, afirmând că există aspecte care pot fi îmbunătățite.

„Avem o echipă tânără, iar această experiență la un nivel înalt va contura cu siguranță viitorul nostru în handbalul internațional”, a declarat el la finalul partidei.

Cu această înfrângere, România ocupă ultimul loc în Grupa B, fără puncte acumulate. Croația se clasează pe primul loc, cu 5 puncte, urmată de Austria cu 3 puncte și Spania cu 2 puncte. Primele două echipe din grupă se vor califica în grupele principale ale competiției.

Cu toate că tricolorii nu au reușit să treacă de faza grupelor, participarea lor la Campionatul European de Handbal Masculin reprezintă o revenire importantă, având în vedere că ultima calificare datează din 1996.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite