Emma Răducanu, tocător de antrenori. Metode lipsite de bun-simț: „Le stimulez şi lor gândirea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emma Răducanu, jucătoare din Marea Britanie cu origini româneşti, a fost întrebată de ce a avut 5 antrenori în 2 ani. Campioana de la US Open 2021 a explicat pentru BBC că aceștia fug din cauza întrebările sale „provocatoare” şi „dificile”.

Emma Răducanu, prea dificilă pentru antrenorii ei. Foto Getty images
Emma Răducanu, prea dificilă pentru antrenorii ei. Foto Getty images

Emma s-a despărțit de al cincilea său antrenor în doi ani în luna iunie, când Sebastian Sachs a anunțat că încetează colaborarea cu sportiva considerată în trecut marea speranță a tenisului britanic. De atunci, Răducanu nu s-a înțeles cu un alt antrenor.

„Le pun antrenorilor mei o mulţime de întrebări. Uneori nu au putut să ţină pasul cu întrebările pe care le-am pus şi poate de aceea s-a terminat colaborarea. Este ceva ce am făcut întotdeauna. Mereu îi provoc şi le pun întrebări antrenorilor şi le stimulez şi lor gândirea. Nu sunt o persoană căreia poţi să îi spui ce să facă şi va face, trebuie să înţeleg de ce şi apoi o voi face”, declarat Răducanu pentru BBC.

”Strategia” ei a dus-o pe locul 280 mondial, asta după ce, la doar 18 ani, câștiga US Open. Ea nu a mai jucat tenis din aprilie, când a pierdut lamentabil la Stuttgart cu Jelena Ostapenko.

Antrenorii cu care a colaborat 

Emma Răducanu şi-a început cariera cu Nigel Sears, care a plecat la scurt timp după ce ea a ajuns în turul al patrulea la Wimbledon, în iulie 2021, înainte ca Andrew Richardson să o ghideze spre celebra victorie de la Flushing Meadows, câteva luni mai târziu.

Torben Beltz a fost numit în noiembrie 2021, dar a plecat în aprilie 2022. El a fost înlocuit de Dimitri Tursunov, care a tras câteva „semnale de alarmă”, arătând câteva potenţiale probleme dacă Răducanu continua să asculte prea multe voci. Ultimul pe lista a fost Sebastian Sachs.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite