Emma Răducanu, prima declaraţie după abandonul de la Wimbledon: Jucam cel mai bun tenis din viaţa mea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emma Răducanu - Wimbledon  FOTO Emma Răducanu / Getty Images
Emma Răducanu - Wimbledon  FOTO Emma Răducanu / Getty Images

Emma Răducanu a oferit primele explicaţii după ce a părăsit Centralul de la All England Club din cauza problemelor medicale. Ea este de părere că evenimentul o va ajuta în viitor şi a explicat că nu a fost destul de bine din punct de vedere fizic pentru a putea continua.

„Vreau ca toată lumea să ştie că m-am simţit mult mai bine în această dimineaţă. În primul rând, vreau să o felicit pe Ajla (Tomljanovic) pentru o evoluţie incredibilă. Îmi pare rău că meciul s-a încheiat într-un asemenea mod. Jucam cel mai bun tenis din viaţa mea în faţa unui public fantastic şi cred că întreaga experienţă a fost greu de gestionat.

La finalul primului set, după câteva raliuri foarte intense, am început să respir cu dificultate şi să mă simt uşor ameţită. Echipa medicală m-a sfătuit să nu mai joc şi deşi am simţit că este cel mai dificil lucru de făcut, nu am fost suficient de bine din punct de vedere fizic pentru a putea continua. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut la fiecare meci, am vrut atât de mult să câştig pentru voi! Vreau să le mulţumesc şi celor de la All England Club, echipei mele, părinţilor mei şi prietenilor.

Noaptea trecută mă va ajuta pe termen lung foarte mult să învăţ de ce ai nevoie pentru a fi în top. Mă voi bucura de tot ce am reuşit împreună în această săptămână şi voi reveni mai puternică. Abia aştept să văd ce urmează pentru mine în această călătorie (cariera din tenis)”, a transmis Emma Răducanu pe Twitter. 

Emma Răducanu (338 WTA) a părăsit Wimbledon 2021, însă va înregistra un salt uriaş, în clasamentul mondial, după turneul de la „All England Club“ şi va primi şi cel mai mare cec din cariera ei de până acum, aşa cum „Adevărul“ a explicat aici.

Răducanu, care a pierdut la mare luptă primul set, scor 4-6, a început să nu se simtă bine în prima parte a setului al doilea. La 0-2, jucătoarea de 18 ani a început să ducă mâna la stomac şi să respire cu greutate. În timpul ghemului al treilea, pe serviciul adversarei, Emma Răducanu a cerut intervenţia personalului medical pentru pauza care urma. După acel ghem disputat şi de asemenea pierdut, jucătoarea cu origini române şi chineze a primit tratament pe teren, apoi a mers la vestiare.

Ea nu a mai revenit pe teren, iar arbitrul de scaun a anunţat că jucătoarea născută în Canada a abandonat, spre dezamăgirea numerosului public aflat în tribunele terenului numărul 1 de la Wimbledon.

La 18 ani, Emma Răducanu, locul 338 WTA, debutantă pe tabloul principal al unui grand slam, după ce a primit un wild card, a devenit cea mai tânără jucătoare din Marea Britanie care ajunge în optimile de finală ale turneului de la Wimbledonm în Era Open. 

Ea rămâne după acest turneu cu un premiu de 181.000 de lire sterline (211.000 de euro) şi cu 240 de puncte WTA, care o vor propulsa pe locul 175 WTA, cel mai bun din carieră.

Până în optimi, ea le-a învins pe rusoaica Vitalia Diatcenko, locul 150 WTA, scor 7-6/4, 6-0, pe jucătoarea cehă Marketa Vondrousova, locul 42 WTA, finalistă la Roland Garros în 2019, 6-2, 6-4, şi pe Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, scor 6-3, 7-5.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite