Djokovici, primul finalist de la French Open. Alcaraz, învins de o accidentare și de tenacitatea sârbului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai așteptat duel de la French Open, Novak Djokovici - Carlos Alcaraz, a fost tranșat de sârb în favoarea sa, cu 6-3, 5-7, 6-1, 6-1. După două prime seturi superbe, în care fiecare a dat ce a avut mai bun, a venit accidentarea spaniolului, acesta reușind să ducă meciul până la final, dar într-un picior.

Novak Djokovici, față în față cu istoria. Foto EPA EFE
Novak Djokovici, față în față cu istoria. Foto EPA EFE

Novak Djokovici e mare, chiar și la 36 de ani, chiar și în fața unui puști-minune care nu s-a lăsat nici măcar o dată bătut la vreo minge ce părea imposibil de ajuns. Sârbul se află în fața celui de-al 23-lea trofeu de Mare Șlem, duminică, de la ora 16.00, putând deveni cel mai titrat jucător de tenis din istorie.

În setul 1, Nole s-a desprins la 4-2, dar Carlos Alcaraz, pe alocuri magic, pe alocuri răsfățat - doar are numai 20 de ani - a spus totul sau nimic. Game-ul 7 a durat peste 14 minute și doar experiența sârbului a făcut ca scorul să devină 5-2. Luptătorul din Balcani, cotat cu șansa a doua, a câștigat setul cu 6-3, știind cum să tempereze entuziasmul adversarului.

Doar două game-uri după accidentare

Setul secund i-a aparținut matadorului spaniol, care a punctat de la 5-5 pentru 7-5, însă cu preț! Sprinturile nebune dintr-un colț în celălalt al terenului s-au întors împotriva sa. Mușchii piciorului i-au cedat și Nole a răsuflat ușurat: a făcut 6-1 în setul 3, după ce Carlos reușea să ia game-ul de debut.

Carlos Alcaraz s-a oprit în semifinale la Roland Garros. Foto EPA EFE
Carlos Alcaraz s-a oprit în semifinale la Roland Garros. Foto EPA EFE

Spaniolul a cerut pauză medicală, i-a făcut semn antrenorului că nu mai poate, dar a revenit în teren, pentru a continua lupta. Novak Djokovici s-a desprins repede la 5-0, Carlos Alcaraz a luat game-ul de onoare, pentru ca sârbul să aibă trei mingi de meci pe propriul serviciu. A ratat-o pe prima, dar a închis partida și s-a calificat en-fanfare în marea finală de duminică de la Roland Garros.

Nole va juca împotriva lui Ruud sau a lui Zverev pentru istorie: în cazul unei victorii, va reveni pe locul 1 mondial, dar totodată și cel mai titrat jucător din toate timpurile, cu 23 de turneu de Grand Slam în vitrină, cu unul mai mult decât Rafa Nadal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite